top of page

Nimekood peegeldub su eluloos

Updated: Aug 29, 2019

Mulle helistas täna telefonimüügi pakkuja ning olles ise kunagi gümnaasiumi ajal õpingute kõrvalt teinud sama tööd, siis tekkis tahtmine jagada ühte lõbusat lõiku oma “Täheinimeste” raamatust nimekoodi peatükist.


Täheinimesed võivad sageli tunda, et vanemate poolt pandud nimi ei ole nende õige nimi, mistõttu võib täiskasvanuna tekkida soov oma nime vahetada.


Oma eelmise raamatu “Hinge valede nõiaring” viimases peatükis käsitlesin sõna väge ja lause jõudu põhjalikumalt. Kordan siin lühidalt üle: igasugused sõnamised, lausumised, loitsimised ja taotlused on sõnade vibratsioonist ja lauseehituse energeetikast koosnevad programmeeringud. Igal sõnal on oma vibratsioon ja sõnade kombinatsioon lauses moodustab konkreetse võnkesageduse.

Nõnda ka nimi, mille me endale oleme saanud ja mida me terve elu kanname, on sõna otseses mõttes kood, millel on oma kindel programmeering, mis suunab meie teadvusele vastava sisu ja iseloomuga vibratsioone. Sama on ka päikesemärkidega – sündides oleme kõik ära jaotatud astroloogilisse süsteemi, olles joondatud kindla astroloogilise mustriga, mis elu vältel inimest saadab, mõjutab ja juhib.


Nimi pole lihtsalt kellegi tuvastamise viis. Nimi on kindla vibratsiooniga kood, mis muudab tervet sinu elu ja mõjutab oluliselt teadvusele vastuvõetavaid projektsioone.






2000. aastate alguses proovisin keskkooli õpilasena poole kohaga töötada telemarketingi firmas, mis müüs klientidele raamatuid ja ajakirju. Jah, need samad tüütud telefonimüügi agendid, kes suudavad sulle helistada kõige ebasobivamal hetkel ja kelle jutu peale sa ärritunult telefonitoru ära viskad.

Sel ajal oli infotehnoloogia vähem arenenud kui praegu ning iga vahetuse alguses jagas ülemus töötajatele andmebaasist välja prinditud nimed koos telefoninumbrite ja tellimise ajalooga. Ühele lehele mahtus ligi 40–50 sama eesnimega isikut, kes tuli järjekorras, joonlauaga järge pidades, läbi helistada.

Oli nimesid, mille pärast tüdrukud läksid omavahel riidu, sest need olid paremad või sõbralikumad tellijad kui teised. Ja oli nimesid, millest oleks tahtnud suure kaarega eemale hoida, sest teadsid, et kui saad selle nimedelehe, siis on tulemuseks terve päev tühje tellimusi ja sõimata saamist.


Toon mõned humoorikad näited – nimekaimud, ärge seda palun isiklikult võtke!


Näiteks olid kõigi lemmikud Piretid, Kristelid, Kerstid ja Siretid, kes suhtlesid alati soojalt ning meeldivalt ja armastasid kokaraamatuid ja koduajakirju tellida.

Seevastu Katrinid, Kristinid ja Kätlinid kippusid nipsakalt ja pahuralt vastama, kuid neile meeldisid moe- ja trendiajakirjad.

Malled tundusid uimased, Maarikad seevastu olid kiired otsustajad.

Salmed ja Saimad olid tellimiseks juba liiga vanad, Greeted, Carmenid ja Carolad aga liiga noored. Ülled tahtsid kaua mõelda, Siirid pikalt lobiseda.


Kogu Universum koosneb vibratsioonidest, millel on oma heli ja kõlapind. Üks täht on nagu noot, mis koos kõlades moodustavad akordi.


Minu nimi on Ilona, aga paljud hääldavad seda Iloona. Ma ei suutnud seda vibratsiooni lapsena kuidagi omaks võtta, nüüd ei pööra ma sellele enam tähelepanu. Kuid ma tean, et Ilona kõlab kõrgema sagedusega ja virgutavamalt kui Iloona, mis mõjub summutatumalt ja uimastavalt.

Minu abikaasa nimi on Kuido, kuid klassikaline oleks seda nõrga G-ga kirjutada. Siingi tuleb mängu suur erinevus: Kuido K-ga on jõuline, konkreetne ja selge, Guido G-ga seevastu pehmem, sulavam ja sõbramehelikum.


Nimel on võime muuta tervet elusaatust!


Mul on olnud mitmeid kliente, kes on oma nime teadlikult ära vahetanud ja nende elu on kardinaalselt muutunud.

Nendel juhtudel on tegemist olnud perekonnanime muutmisega, sest ühe kliendi nimes vibreeris üksinduse ja teisel vaesuse ning viletsuse kood. Ma ei hakka isikuandmeid avalikustama, kuid püüan nimetatud isikute loal tuua anonüümseid analoogilisi näiteid.


Näiteks isik, kelle perekonnanimi oli Erak. Tema elu oligi täis üksindust ja ta kannatas sotsiaalse ärevuse all. Aastaid polnud ta suutnud leida endale mõttekaaslasi, sõpru ega partnerit. Avalikes kohtades käimine oli tema jaoks suur eneseületus, mistõttu isegi toidupoes käimised sättis ta varajaste hommiku- või hiliste õhtutundide peale, mil kaubanduskeskustes liikus kõige vähem rahvast. Kui keegi tänaval talle vastu jalutas, pööras ta esimesel võimalusel kõrvaltänavasse.

Kui naine võttis perekonnanimeks Seltsing, muutus ka tema elu lühikese aja jooksul sotsiaalsemaks ning enesehinnang julgemaks. Ta hakkas salsatantsu õhtutel käima, kust leidis endale ka abikaasa. Ta vahetas oma halli raamatukoguhoidja pükskostüümi värviliste kleitidega. Ning spetsialisti ametikoht, kus ta juba aastaid vaguralt töötanud oli, koondati ära ning ta sai aasta aega töötuskindlustuse toel järele mõelda, mida oma eluga peale hakata. Uue töö ta igatahes leidis.

Võibolla oli tegemist nimevahetuse psühholoogilise efektiga, just nagu algaks uus elu. Kuid neiu Seltsing tunnistas, et olenemata sellest, kas see oli tema ettekujutuse vili või puhas juhus, hakkas ta seesmiselt teistmoodi vibreerima ja tundis, kuidas temas tärkas kirg elu vastu, mis pani teda rohkem tahtma elust osa saada.


Teine näide on ühest kolmekümnendates eluaastates noormehest, kelle ärilisi ettevõtmisi saatsid pidevad äpardused ja halb õnn. Mees, igati asjalik ja tegus, oli igati avatud otsima ise sissetulekute suurendamise võimalusi. Kord proovis siit, kord sealt, aga üks ebaõnnestumine järgnes teisele.

Ta perekonnanimi väljendas vaesust ja viletsust. Nimetagem teda siinkohal nimega Mülgas.

Ühel päeval tegi elukaaslane talle ettepaneku, et vahetagu oma perekonnanimi ära ja võtku endale tema nimi, milleks on Lilleorg.

Niipea kui mees seda tegi, uskuge või mitte, hakkas ka tema elu õitsema nagu Lilleorg.

Võibolla oli see pikkade katsetuste tulemus – lõpuks pidi ju mõne äriga vedama hakkama –, kuid võimalik, et nime vibratsioon aitas tõsta ta elukvaliteedi uuele tasandile.


Kolmas näide pärineb ühelt neljakümnendatele lähenevalt naisterahvalt, kelle nimi oli Teine.

Teine olemine peegeldus ka tema elus. Alati jäi ta konkurssidel teiseks, töökollektiivis oli ta igavene teine ja ka meeste kõrval naine number kaks. Ta elas armukese suhtemustris, armudes alati hõivatud meestesse, kellel oli perekond ja lapsed ning elas suhetes, millest ei olnudki võimalik kunagi esimeseks tulla.

Temal soovitasin proovida eesnime vahetust.

Ta nimeks sai Õnnela, ta muutis koguni juuksevärvi, lasi lõigata uue soengu, ostis mõned tänapäevasemad riided, vahetas üürikorteri välja ning alustas uut ja õnnelikumat elu. Tal on nüüd ka mees, kelle kõrval ta saab tunda esmakordselt elus, mis tunne on olla naine number üks.


Abielludes tasub samuti teadlikult jälgida, millise perekonnanime me endale võtame. Tänapäeval ei pea ilmtingimata mehe nime võtma. Trendiks on kujunenud hoopis ühiselt naise perekonnanime võtmine. Igaüks peab ise tunnetama ja tundma ära selle õige nime , mida ta hakkab kandma ja mis tema elu vibratsioone edaspidi oluliselt mõjutavad.

Mina võtsin suurima rõõmuga oma abikaasa perekonnanime. Tõtt-öelda, ma ootasin ja lugesin päevi, mis on jäänud hetkeni, mil saan juba elada oma mehe nimega.

Kui see päev kätte jõudis, siis automaatselt olingi ma juba ümber kodeeritud Karula ning tunne oli selline, nagu oleksin terve elu Karula olnud. Oskasin päevapealt teha Karula allkirja nii, et mul ei tulnud oma endine perekonnanimi meeldegi, mis oli samuti väga kaunis ja kõlav. Lihtsalt nüüd kogesin, kuidas nimi liitis meid omakorda veelgi ühtsemaks ja tugevamaks perekonnaks ning minu sisse tekkis miski müstiline uus jõud. Nagu meid oleks omavahel ühendanud taevased jõud.

Ma ärkasin hommikul kristallselge tundega, kuidas mul ongi reaalselt uus elu ja ma olen teine inimene. Midagi suurt oli just nagu öö jooksul muutunud.

Minu sees hakkas pulbitsema elukirg, mis tahtis avada uusi uksi ja avastada jõulisemal moel oma potentsiaali, olla julgem ja loomingulisem.

Kogesin kiht kihi haaval, kuidas ma eemaldusin mingitest seletamatutest ahelatest, nähtamatutest piirangutest, mis olid seni minu tõelist loomust vaos ja kontrolli all hoidnud.

Alles nüüd hakkasin ma tõeliselt elama ja olen tänaseni südamepõhjani liigutatud ning sügavalt tänulik võimaluse üle kanda oma abikaasa nime.



Loe edasi ka ohtlikest nimekoodidest "TÄHEINIMESTE" raamatust, mille leiad autori e-poest www.algolemus.com/shop ja suurematest raamatupoodidest Apollo/Rahva Raamat üle Eesti.




1,595 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page