top of page

Õhkkond sinu kodus

Mind kõnetas väga hiljuti märgatud dalai-laama mõttetera: “Armastav õhkkond sinu kodus on sinu elu aluseks.”


See pani mind asjadest paremini aru saama. Mul tuli tõdeda, mida raskemas õhkkonnas olen kunagi viibinud, seda keerulisemalt on kulgenud elu, seda vaevalisemalt on tulnud elust läbi närida. Seevastu, mida harmoonilisem on olnud keskkond, seda kergemalt on kulgenud tegevused ja ettevõtmised.

Tähelane nutab sageli taga kõrgema sageduse kergust ja ilu ning sinna poole ka püüeldakse kui tuntakse oma hingevajadused ära.




Kogu kergust ja kaunidust aga keegi sinu eest ei loo ega kandikul ette too. Selleks, et kogeda armastavat õhkkonda oma kodus ja enda ümber tuleb vastu võtta otsus, et sa väärid selles kehastuses ainult parimat. Seni, kuni lepid viletsate elamistingimuste ja võimukate suhetega, milles oled kellegi poolt allutatav või ise teisi allutav on sinu ees uksed kerguse ja vabaduse ees kinni, mis on peamiseks hästi minemise eelduseks. Läbi armastava õhkkonna liigub elu sulle sobivas suunas kiiremini.


Armastav õhkkond on alati käeulatuses. Teinekord on see ühe otsuse kaugusel astuda nullpunkti ja alustada uut elu. Kui oled selle ära otsustanud, siis kõigepealt algab uuendus sinu sees ehk sa lood armastava õhkkonna oma hingekodus ennast selles kehas väärtustades. Edasi muutub armastavas kehas otsuste langetamine juba lihtsamaks. Armastav keha leiab alati rahu oma rahulolematuse asemele. Oma olemine tuleb selgelt läbi tunnetada. Oluline pole, kuidas me midagi teeme ja milliseid samme astume, vaid oluline on, kuidas me ennast tunneme.


Siinkohal esita endale selguse saamiseks järgnevaid küsimusi:


Kuidas ma tunnen ennast oma kodus? Kuidas ma tunnen ennast oma kodustes suhetes? Kuidas ma tunnen ennast oma kehas?


Kui tunne ei meeldi, siis võta midagi ette.

Kui kodus valitseb segadus või seisev energia, siis püüa läbi värskenduskuuri või kodu puhastamise luua sinna kergust ning ilu. Vajadusel aitab ka kolimine suurtele positiivsetele muutustele kaasa. See eeldab muidugi tugevat tahtejõudu.


Kui suhted kodustega on keerulised ning rasked, siis tuleb püüelda sisekliima kompromisside poole. Kui viimane tundub võimatu missioon teie kõigi positiivseks hüvanguks, siis tasub mõelda ehk lahkumisele ja uue elu alustamisele. Meil kõigil on õigus armastusväärsele elule ja seda ei saa takistada teised inimesed. Su sisse on suurt julgust vaja.


Kui tunned ennast oma kehas halvasti, siis palu oma keha käest vabandust nagu soovitakas legendaarne parapsühholoog Luule Viilma ning alusta näiteks sellest, et valid igasse päeva ühe tegevuse või toidu, mis on sinu organismile kasulik ja hea. Selleks on hädavajalik väikegi lugupidamine oma keha suhtes, mis sind pidevalt teenib, et olla su hingele Maa peal koduks.


Lõpuks kõige olulisem meelespea:


- Kõik meid ümbritsev on Sisemise Mina peegeldus. Hoolitsemata välimus, räämas kodu, halvad suhted ning ebaterve suhtumine on hinge seisundi peegeldus, mitte täiskasvanud inimese halb õnn.


- Niipea kui inimene häälestub toimetuleku režiimile, et talle pole midagi vaja ja piisab hädapärasest ja vähesest, haarab Universum sellest vibratsioonist kinni ja vastab sulle hädapäraselt “mitte midagi” võnkega.


- Saame ainult seda, mis meil vaja on. Seega kui vajadused puuduvad või on suunatud viletsusega leppimisele, ei maksa elult suuremaid võimalusi oodatagi.


Et jõuaksid kergemini selleni, mida su hing ihkab ja igatseb alusta hooldustöid oma sisemises majapidamises kui ka koduses õhkkonnas, kus viibib su füüsiline keha. Hing ei ole tulnud siia koleduse ja maitselageduse keskele kannatama. Hing on tulnud nautima ilu. Kõik, mis loodud läbi armastava õhkkonna on ilu selle kõige sügavamas tähenduses, mille võimuses on muuta siin olemine püsivaks naudinguks.


Ilona Karula /www.algolemus.com/

475 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page