top of page
Writer's pictureIlona Karula

Mille taga su läbimurre viibib?


Kui sul on kümme projekti pidevalt käsil, oled töökas, tegus ja pealehakkaja, kuid kõikidest pingutustest hoolimata suuremat läbimurret su ellu ei saabu, siis võib põhjus peituda milleski, mida sa kuulda ei taha. 


Kõiksus laseb inimesel oma töö vilju nautida keskmiselt kaks aastat. Seejärel oodatakse muutust, et ta inimesena muutuks: teadlikumaks, targemaks, vaimselt küpsemaks, hingeliselt tundlikumaks, kehaliselt intuitiivsemaks, mentaalselt kaastundlikumaks jne. 



Pildi autor Miss Paty


Selleks, et inimene saaks paremaks muutuda tuleb tal teadvustada endas sisalduvaid kitsaskohti, ebatealikkust ja kõverpeeglit. Seni, kuni endast ollakse põhjendamatult heal arvamusel, kelles pole ühtegi viga, kes on kõige targem ja kelle hädades on kõik teised alati süüdi, ei saa inimene paremaks muutuda. Teine äärmus on ekstreemselt madal ja halb enesehinnang, mil inimene arvab, et ta on eranditult kõige rumalam ja kõiges alati ise süüdi. Selline peen manipuleeriv kaastunde välja kiskumine, et a'la teised kiidaksid, kinnitaksid inimese väärtust ja patsutaksid õlale.


Läbimurde nimel tuleb midagi endas muuta ja selleks on sageli uue vaatenurga, suhtumise, telje leidmine, mil vabanetakse enese üle- ja ala hindamisest.  

Kui sa käitud, suhtud, mõtled vanamoodi, siis sa võid ükskõik kui palju uusi ja põnevaid projekte katsetada, kuid need ei õnnestu ega püüa kunagi koos sinuga tuult tiibadesse. Selleks, et su teele saaksid tulla võimalused, mis sind päriselt kannavad ja millega saad kaasa liikuda on sul vaja uut moodi mõelda, tunnetada, käituda, suhtuda. 


Ma olen kunagi oma storys või postituses mõne single või igavesti “Peter pan” inimese kohta ülekohtuselt teravmeelitsenud, et tal on s.tt iseloom, aga tegelikult on tegemist soovimatuse ja kangekaelsusega mitte peeglisse vaadata ja endaga tegeleda. Meist keegi pole nii fantastiline, müstiline ja eriline, et talle ükski inimene siin maa peal ei sobi ja ta pole võimeline leidma sõpru ega hoidma sidemeid. Viga peitub ikka kusagil mujal kui teistes.


Kui ma olin oma vaimse teekonna alguses, siis kippusin lahterdama inimesi ja suhteid ning korraldama isegi liiga sageli suurpuhastust oma vaimses majapidamises. Ühtäkki avastasin, et suure puhtuse ja õnne asemel ma polegi niivõrd õnnelik kuivõrd üksik ja mu elu on muutunud monotoonseks heliks.

Mida teadlikumaks ma sain ja mida enam inimestega töötasin, seda rohkem hakkasin mõistma, kuidas mu elu, teadmisi ja tööd rikastavad erinevad inimesed, kellel ei pruugi mu maailmavaate ja uskumustega mingit pistmist olla.

 

Elu saab olla väga ilus, harmooniline ja lõbus siis, kui suhelda õigel ajal, õiges kohas, õiges teemas, õige intervalliga, õige intensiivsusega, õiges vahekorras sellel hetkel sinu jaoks kõige õigemate inimestega. See on nagu harfi mängimise oskus. Harfil on palju keeli, mis on erineva jämeduse ja pikkusega ning mis kõlavad erinevates toonides. Kuid kuulakem, kuidas harfil on võimalik mängida kõige harmoonilisemaid meloodiaid.

Kui inimene pole pahatahtlik, siis tundub ebavajalik teda erineva maailmavaate pärast oma elust elimineerida. Võib-olla tuleks võtta suhtlemist kui harfil meloodiate mängima õppimist ja su ellu tekib rohkem ilusat muusikat.


Kui inimene ei muutu ja püsib sama, mis ta oli 3, -5, -10 aastat tagasi, siis viibib ta liikumatuna seisvas energias. Inimese loomulik keskkond on täpselt see, mida ta endast välja kiirgab. Liblikad lendavad, linnud laulavad, lilled lõhnavad, tähed säravad, s.tt haiseb, seisev vesi roiskub jne.


Kui inimene on seisvas või tuhat korda ennast ära leierdanud kordavas energias, siis tema loomulik keskkond on seista ja tema teekond on jõuda mitte kuhugi. 

Muutused saavad aset leida muutuvas energias. Liikumine saab hoo sisse liikuvas energias. Kõiksus matchib võimalusi vastavalt su enda loomulikule keskkonnale, milles sa oled valinud olla.

Enda konstantne kordamine ja leierdamine mis tahes oludes: ettevõtluses, suhetes, eneseteostuses, enesearengus, paarisuhtes jne. ei ole liikuv energia, vaid on paigal tammuv energia.


Ära vaeva oma pead küsimustega, mida sa valesti teed või kehvasti manifesteerid. Mõtle selle peale, millist isikuomadust, käitumisjoont, mõttemustrit või harjumust sa võiksid endas muuta, et sa poleks see, kes sa oled aastaid muutumatuna olnud. 


Meil kõigil on oma head ja vead, aga see, kes julgeb endast tumedamat poolt tunnistada ja seda päikesevalguse käes soojendada, jõuab kiiremini elus edasi, olgu selleks suhted, töö, karjäär, eneseteostus, abielu, looming jne. 


Kuidas tuvastada seda, millega sa võiksid endas tegeleda?

Kõik, mis sind puudutab, mille osas tunned ennast ekstra puudutatuna, on koht, kus tuleks endas tegeleda.

Mulle näiteks hiljuti vihjati pool võõrastelt, kuidas olen kehv lapsevanem. See mind üldse ei puudutanud, sest ma tean, et ma olen hea lapsevanem.

Seevastu mu abikaasa ladus mulle kord ette väga tõsised asjad, mis teda häirivad, mille peale ma vihastasin, trampisin trepist üles ja lõin magamistoa ukse pauguga kinni! Need teemad väga puudutasid, sest vastasid tõele, mille ebamugavaim osa oli endale otsa vaadata ja hakata kõverpeeglis midagi muutma. 


Mina olen enda elu puhul seda kõike täheldanud, et mida rohkem ja kiiremini muutun ise paremaks, seda suuremaid võimalusi Kõiksus mulle veelgi paremaks eluks pakub. Elukvaliteet saab tõusta ainult su enda inimkvaliteetidega.



Ilona Karula

Eluvaim kirjastuse instagram: https://www.instagram.com/eluvaim


720 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page