top of page

Looduslik toimiv deodorant


Milline on parim looduslik deodorant?


Suurem osa deodorante on mürgised, sisaldades alumiiniumit, mis aitab blokeerida poore, millest higi väljuma peaks. Lisaks sisaldavad deodorandid parabeene (säilitusaine), triklosaani (antibakteriaalne toime), ftalaate (konsistentsi parandaja), propüleenglükooli (tekstuuri pehmendaja).


Üha enam on teadlased hakanud leidma ja looma seoseid mürgise deodorandi kasutamise ja rinnavähi tekke vahel. Veelgi enam on tõusvas trendis kasvamas meeste rinnavähk, millest ei räägita. Rinnavähi erinevad vormid on võtmas epideemia mõõte, mis on väga tõsine probleem.


Mis oleks deodorandile tervislik ja toimiv alternatiiv?


Olen kuulnud, kuidas loodustoodete kummardajad on läbi proovinud suurema osa öko-deodorantidest, mis kahjuks väga hästi ei toimi, jättes keha veelgi ebameeldivamalt lõhnama. Ka mina olin otsingutest ja proovimisest tüdinenud, lüües ühel hetkel käega ja leppides kehvema kvaliteediga. Kuni, tuli meile stuudiosse külla Tervendavate Pilvede Piret, kes käis kodukosmeetika valmistamise kursust tegemas.

Suhtusin kodusesse deodoranti esialgu skeptiliselt, sest kõiki neid sooda ja kookosõli jutte ka ei maksa tõsiselt võtta. Kuid õpitoas leidus paar naist, kes kinnitasid, et nemad on seda juba ammu kasutanud ja oma abikaasade peal katsetanud ning seni on kõikidest deodorantidest see toimivam ja parim.


Möödus kolm minutit ja super toode sai valmis.


Segasime omavahel kokku:

1tl tärklist 2tl soodat 1tl kookosõli Meeleolu järgi sekka eeterlikke õlisid (mina lisan antibakteriaalse eesmärgiga teepuõli ja lõhna tasakaalustamiseks laimi või sidruniõli).



Pilt pärineb Tervendavad Pilved FB lehelt (autor Piret Klein).



Uskumatu lugu, aga sündis looduslik deodorant, mis päriselt toimib!


Isegi minu triatleedist abikaasa, kes treenib sadade kilomeetrite kaupa rattasõitu ja maratonjooksu, ka tema peal toimis. Samuti tema spordi-sõprade peal toimis ja üleüldse kõik mehised mehed, kellele naine seda kodust deodoranti valmistanud on, kiidavad selle tõhusust.


Milleks ennast mürgitada kui tänapäeval on internet infoga kättesaadav ja poeriiulid vahenditega varustatud. Kui hoolid oma tervisest, siis mõtle mida peale määrid ja millega oma lümfivereringet koormad.


Vaata lisaks põnevaid retsepte ja kodukosmeetika ideid Tervendavate Pilvede lehelt https://www.facebook.com/tervendavadpilved/

1,215 views0 comments

Recent Posts

See All

Psühholoogi soovitus!

Olen alati olnud seda meelt, et kõigepealt tuleb oma probleemid püüda välja selgitada meditsiiniliselt ja psühholoogiliselt, paralleelselt ka spirituaalselt ning alles seejärel otsida põhjuseid müstik

bottom of page