top of page
Writer's pictureIlona Karula

Kaarikute sünnilugu



Kuidas sündis maailmas üle 20 miljoni eksemplari müünud megateos “Jumalate kaarikud”?


Autor Erich von Däniken annab aru:





/Alates raamatu „Jumala kaarikud“ avaldamisest 1968. aasta veebruaris on inimesed kõikjal maailmas uurinud, milline on selle teose sünnilugu ja kuidas ma nende pööraste ideedeni jõudsin.

Minu lugu on järgmine.


Olen pärit sügavalt katoliiklikust perekonnast Šveitsis ja minu isale oli tähtis, et saaksin teoloogilise hariduse. Seetõttu pani ta mu 16-aastaselt Püha Miikaeli kolledžisse (College Saint-Michel) Freiburgis Šveitsis. See oli internaatkool, mida juhtisid jesuiidid.


Minu tolleaegne kujutlus Jumalast oli üsna suurejooneline, kuid ühtlasi ähmane – ja nii on see tänini. Ometi pidid Jumalal – kes või mis see ka ei olnud – olema vähemalt mingid iseäralikud omadused, või vähemalt nii ma arvasin. Tõeline Jumal pidi olema veatu, keegi, kes ei eksi kunagi. Ta pidi olema kõikjal ja ammugi ei vajanud ta liiklusvahendit, mis viiks ta punktist A punkti B. Lisaks pidi Jumal olema ajatu. Olend, kes pidi tegema katseid ja seejärel ootama nende tulemusi, ei saanud olla Jumal. Kõik need mõtted kummitasid ühte 16-aastast poissi, kes oli suures segaduses.


Usuteaduse kursustel pidime tõlkima Piiblit – tavaliselt vanakreeka või ladina keelest saksa keelde. Ja siis algaski minus sisemine heitlus. Näiteks kasutas Jumal Vanas Testamendis liiklusvahendeid, et maad külastada. Neid kirjeldati tihti kui „suitsu, tuld, maavärinaid või müra“. „Langenud inglid“ või „jumalapojad“ laskusid taevast alla, et kaunite inimtütardega armatseda – nagu on kirjeldatud Genesises ehk Esimeses Moosese raamatus. Piibli Jumal tegi katseid ilma, et teaks ette tulemusi, ja mis kõige hullem, ta eksis sageli. Esmalt lõi ta inimese ja nägi, et see õnnestus hästi. Hiljem ta aga kahetses, et oli inimese loonud, ja oli selle pärast murest murtud. Seega otsustas ta kogu inimkonna, välja arvatud Noa ja tema pere, uputada.

Milline Jumal see veel on? Mind hakkasid painama kahtlused ja tahtsin teada, kas teiste kultuuride lood Jumalast sarnanevad meie judeokristlike uskumustega. Nõnda süvenesin paljude aastate jooksul teiste usundite loomislugudesse. Ja ennäe, kõik indiaanlaste, tiibetlaste, egiptlaste, inkade, maiade ja asteekide jumalad laskusid taevast maale suitsu, tule, maavärina ning suure müra saatel. Sel hetkel sündiski teos „Jumalate kaarikud“./


Loe edasi juba põnevast raamatust "Jumalate kaarikud", milles autor uurib iidseid varemeid, kadunud linnu, kosmosesadamaid, ufosid ja hulgaliselt keerukaid teaduspõhiseid fakte, mis viitavad maavälisele sekkumisele inimkonna ajaloos. Kõige uskumatum on aga von Dänikeni teooria, mille kohaselt oleme nende galaktikate pioneeride järeltulijad – ja ta paljastab arheoloogilisi avastusi, mis seda hüpoteesi tõestavad.


või suurematest raamatupoodidest üle Eesti.

Eluvaim kirjastuse instagrami konto leiate siit: https://www.instagram.com/eluvaim.publishing.co

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page