top of page

Hingetee reeglitest



Miks mõnikord asjad sujuvad ja teinekord ei suju?

Miks sa mõnikord oled Kõiksuse poolt väga toetatud, aga teinekord lausa hüljatud?


Minu jaoks on kaks väga olulist punkti ennast elus ära tõestanud.


“Kui sa hakkad vastutama, siis hakkab Kõiksus sind toetama.”

“Kui sa joondud oma hingega, siis hakkab Kõiksus sinuga koostööd tegema.”




Pildi autor Cara Jourdan


Kõik minu tegemised, mis ei ole päriselt minu oskuste ja võimetega kooskõlas, mille vastutust ma ei adu, neid Kõiksus ei toeta. Need jäävad teostamata või seisavad savijalgadel. Kõik minu tegemised, mis pole minu hingega joondunud, nende kohta Kõiksus kinnituseks õnnestumise märke ei näita. Need kohad on alati mõttekohad ja endaga tõtt vaatamise hetked.


Sa jõuad oma hinge teele alles siis kui lõpetad endale valetamise ja teistele valede pakkumise. 

Hingeteed ja Kõiksusega koostööd ilmestab sünkroonsuste jada, mis tähendab, et kõik märgid on omavahel seotud ja kinnitavad üksteist üle. 

 

Vaimsetes ringkondades võib kuulda sageli ja ka mina räägin sarnast juttu, kuidas hingeteel hakkab elu voolama ning su tegemised sujuma. Sa lõikad takistuste kiuste elust läbi nagu noaga pehmest võist. Loomulikult ka õiged inimesed, parimad võimalused ja sünkroonsused ilmutavad end su elus.

 

Jah, see voolavus vastab tõele, aga see, kas hingeteel on kõik hästi ja muinasjutuliselt lihtne, on omaette küsimus.

 

Lasen siinkohal õhulossil kokku variseda ja vastan ausalt, et hingeteel tegutsemine ei pruugi olla lust ega lillepidu, sest palju tuleb ette usaldusküsimusi, kas ja kuidas oma hinge tundele järgneda. Hingeteel saab paljudele saatuslikuks takistustest läbiminemise pingutus, sest kusagilt on meelde jäänud arusaam, et takistused võivad olla Universumi märguandeks, kuidas ollakse hoopis valel teel või tehakse enda jaoks sobimatut asja.


Mulle on selgeks saanud, et kui sinu meepotis on tõrvatilgad või kaikaid loobitakse kodaratesse, siis oled endiselt õigel teel ja peaksid volüümi juurde keerama. Kui mitte miski ei suju ning su tegemistel on sein justkui ees, siis oled valel teel ning võiksid asjade üle järele mõelda.


Hingetee ainus navigatsiooniseade on su tunne, millele tuleb järgneda isegi siis kui sa kardad või see tundub ebaloogiline, tüütu, suur kohustus, ületamatu väljakutse, miski, millega sa mõistuse tasandil arvad, et sa hakkama ei saa.

Vahel on minu käest küsitud, et tegeletakse kogu hingest näiteks kunsti või millegi loomisega, aga see hinge kutse ei too inimesele kliente ega raha sisse. Kui olen edasi uurinud, et mida inimene oma eneseteostuse turundamiseks või maailmale jagamiseks veel teeb, siis olen saanud vastuseks, et on mingi koduleht. Kui olen soovitanud turundada loomingut läbi ülemaailmse kunsti- või käsitööliste portaali, siis on vastatud, et see võtab liiga palju aega ning tundub keeruline. Kui uurin, et milliseid sotsiaalmeedia kanaleid enda tegemiste marketingiks kasutatakse, siis kihistatakse naeru, et FBs ja instagramis küll istuda ei viitsi ning üleüldse on nutiseadmetes passimine mõttetu tegevus. 


Veel kurioossem on kuulda kui otsitakse turundustiimi ja tasuta koostööpartnereid, kes kogu reklaaminduse ja müügitöö enda peale võtaks. Kui bränd pole veel välja arendatud on võõraste kätte oma turunduse jätmine suurim viga! 


Iga hinge tee alguses ja oma hinge loomingut ellu kutsuv inimene peaks tegelema tunnetusliku turundamisega, sest vaid nii jõuab ta õigete inimesteni läbi oma kordumatu unikaalsuse.

Ükski turundustiim ei suuda luua harmooniat sinu algusjärgus hinge loomingule, sest esiteks on inimesed väga erineva maitse ning arusaamaga ning teiseks võivad sinu energeetikaga sobimatud lööklaused, kujundid, värvid või kellegi teise nägemus juhtida su hinge loomingu sinu hinge teelt hoopis eemale, mil sa lõpuks ei jõuagi sellega kuhugi kaugele. Mis veel olulisem, sinu loomingu seljatagust peaks täitma sinu enda, mitte kellegi võõras energia. Sul tuleb võimalikult palju igale poole jätta midagi oma autentsusest.


Enda turunduslik kuvand ja maitse tuleks esmalt ise välja töötada ning kui sul on selge pilt, kes ja mis sa oled, milline on sinu sihtgrupp, reklaami segment ja audiens, alles siis on mõistlik palgata omale turundustiim. 

 

Iga hea asja nimel on vaja tööd teha, aga paljud minestavad juba esimese väljakutse peale ja jätavad pooleli. Siinkohal on suur vahe, kas inimene pingutab või väsitab ennast.

 

Kui on tegemist sinu hinge eesmärgiga, siis väljakutse läbimine käib läbi pingutuse. Kui on tegemist võõra eesmärgiga, mis pole sinu hingetee, siis väljakutse ületamine käib läbi enese väsitamise. Hinge teel täidetakse enda unistusi. Mitte-hinge-teel täidetakse kellegi teise unistusi või loodetakse saada suurt kasu endast võimalikult vähe või ebakompetentselt välja andes.

 

Hinge eesmärk on alati saanud alguse kirest, sisemisest põlemisest ja pühendumisest, millega kaasneb vaimne pingutus. Võõras eesmärk on saanud alguse vajadusest mingil põhjusel midagi ära teha, millega kaasneb vaimne väsimus.

 

Hinge teel jäävad peale pingutust sinu selja taha saavutused. Mitte-hinge-teel jäävad enese väsitamise järgselt su seljataha asjad, mis on lihtsalt ära tehtud või valedel eesmärkidel täidetud.

 

Hingeteel kulgedes kogevad paljud tulemusteni jõudmiseks mitu aastat ebamugavat pingutuse perioodi, et ülejäänud aastad oma töö vilju nautida. Sageli ei jõuta eesmärgi täitmisele põhjusel, et tahetakse krabada “puuvilja” ilma puud kasvatamata. Hingeteel need asjad nii ei käi. Küll aga hingeteel on lihtsam pühenduda oma tegemistele, mis sisemises kires lõõmavad ja tahavad tegemist.


Kui tunned, et oled oma hingeteel, siis ära lase sealt jalga esimese pingutuse peale!

Sul tuleb vastutada. Kui suurenevad võimed, siis tasub teada, et sa pead veel rohkem vastutama. 


Ilona Karula

Eluvaim kirjastuse instagram: https://www.instagram.com/eluvaim




758 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page