top of page

Hingelikkus

Updated: Jul 28, 2020


Eile kummeli põllu serval jalutades tabasid mind järgmised mõtted: "Kui inimene on leidnud endas hingelikkuse, siis ei vaja ta kelleltki midagi. Ta ei vali ka inimeste, suhete ja olukordade vahel. Ta valib selle, mida ta sisemiselt tunneb olevat õige. Kõik rollid, ideoloogiad, seisused, veendumused, traditsioonid ja uskumused tulevad alles peale hingelikkust..."





Mis on naiselikkus ja mehelikkus ilma hingelikkuseta? Mis on inimene ilma hingelikkuseta?


Jätkuks jagan lõiku "Hingesõnumite" raamatust Hingelikkuse peatükist lk 422.

/Pole vaja tegeleda oma naiselikkuse, mehelikkuse ega lapselikkuse aspektide tagaotsimisega endas. Seda pole vaja teha ka südamlikkusega. Esmajoones on vaja tegeleda oma hingelikkusega.

Mida sügavam kontakt saavutatakse oma hingega, seda sügavamalt on võimalus saada puudutatud oma naiselikkusest, mehelikkusest ja lapselikkusest.


Hingele pühendudes avaldub ka südamlikkus, sest süda on hinge kõige maisem vorm.

Sa võta aega pühenduda oma hingele ja õige pea märkad esimesi selginemise märke. Hingele pühendumine tähendab oma tunnete lubamist ja tunnete kuulamist ning tunnete järgi toimimist. Kui lubame oma hingel kõneleda tunnete keeles, siis me lubame tõusta oma hingel selles kehas esile. Inimene, kes kannab oma hinge avaralt, on „kauneim kogu maal“. Temas on naiselik õrnus ja graatsia, mehelik tugevus ning jõud, lapselik siirus ja mängulisus ning südamlikkus, mis on kõikvõimas maagiline vägi.

Selleks, et sukelduda oma tunnetesse sügavalt, tuleb alustada emotsioonide korrastamisest, sest emotsioonid pole midagi muud kui tunnete segadus.

Emotsioonid on meie tahtmised ja nõudmised suhete osas ning elu suhtes. Tunnetel aga ei ole tahtmisi. Tunded väljenduvad alati läbi vajaduse. Hing annab vajadusest märku tunde kaudu./

Ilona Karula "Hingesõnumid" www.algolemusshop.com www.algolemus.com

247 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page