top of page

Energiavälja puhastamine vürtside abil

Energiavälja puhastamiseks on palju erinevaid viise. Minu üheks lemmikuks füüsilisel tasandil on puhastumine läbi vürtside. On väga palju vürtse ja ürte, mille energeetika on negatiivseid energiaid muundav. Seepärast kutsutaksegi teatud taimi ravimtaimedeks, sest neil on inimest ja kogu keskkonda ravivad omadused. Igal organismil siin elus on oma eesmärk ja osade taimede koosmõjul on võimalik korrigeerida oma energeetikat.



Pildil Kõiksuse Kanaldusd Stuudio värskelt täiendatud idamaised vürtsivarud, millest meile peagi juba teed valmistan.


Oleme harjunud, et idamaades on toidud kõik väga vürtsikad ja aromaatsed, kuid iidsed kultuurid ei kasutanud vürtse mitte ainult toitude maitsestamiseks. Algselt on koguaeg teatud, et vürtsid aitavad energiaid liigutada, elujõuvibratsiooni võimendada, ebavajalikku tuhastada, ennast maandada, toetada, tasakaalustada. Vürtse kasutatakse tänaseni viirukite valmistamisel ning erinevate tseremooniate pühama osana.

Eelkõige põletavad vürtsid negatiivseid energiaid ehk on suurepärased energiavälja puhastajad. Seost võib leida kasvõi keskaja algusest, mil Euroopasse toodi troopilistelt aladelt vürtse eesmärgil, et peita tolleaegsete roogade halba lehka. Ehk vürts suudab ka halva ja riknenud toidu ära “tervendada”. Ja samamoodi süüakse idamaades palju vürtse, et vältida kõhuhädasid, mis kuumas kliimas toidu ja joogiveega kergelt levivad. Aga mis neid tervisehädasid peenenergiate maailmas esile kutsub? Ikka seisev energia kui seda on liiga palju, mil energia muutub tahkeks, ei mahu antud piirkonda ära ja tõuseb füüsilisel tasandil haigusena pinnale.


Et mitte iga õhetuse ja uue maitse peale oh ja ah teha tuleb eeskätt ära puhastada oma keha. Alles siis selgineb maitsemeel ning hakkame mõistma ka vürtside sügavamat iseloomu ja peenemat energeetikat. Siis väheneb ka vajadus toitu sünteetiliste maitseainetega maitsestada ning meil tekib võime teha vahet erinevatel naturaalsetel maitsetel. Näiteks pipar pole kunagi lihtsalt pipar. Kõik pipralased maitsevad erinevalt ja ka tšilli sordid on maitsete järgi eristatavad. Samamoodi on kaneelid, viirukipuud, lagritsa või kurkumijuure sordid eristuvate maitsete, lõhnade ja omadustega. Ainult puhta meelega tehakse vahet ja mõistetakse mõju.






Järgnevalt jagan nõuandeid mõnede lihtsamate ja kätte saadavamate vürtsidega, kuidas panna nende energia meie energiavälja puhastuseks tööle:


- Kui keha on ülihappeline ja magu vürtsidele hell, siis alusta kurkumijuurest, mis aitab sinu kehast põletikke välja viia, verd puhastada ning keha aluselisemaks muuta. Kurkum on ka valuvaigisti ja rahusti, millel on üleüldine energiavälja tasakaalustav omadus.

Manustades kurkumit pulbrina tuleks seda tarvitada koos piperiiniga (mõjub ja imendub kordads paremini), mida meil müüdavates pipardes kahjuks ei leidu. Piperiiniga pipart tuleks eraldi mõnest kvaliteetsemast välismaisest piprapoest tellida. Kurkumi toimeomadusi parandab ka selle kuumutamine ja koos rasvainega manustamine. Lihtsam viis on manustada looduspoodides müüdavaid kangeid kurkumikapsleid.


- Ingver on jõukuse ja jõu vürts. Lükkab vereringe käima, äratab kireenergiat, paneb sisemise tule põlema ja annab jõudu kasutada oma tõelist potentsiaali. Ingver ärgitab sinu energiat rohkem elupeateele liikuma. Riivi ingverijuurt omale tee sisse või valmista üks pitsitäis toorest ingverijuure mahla, mida igal hommikul sisse võtta. Ingver viib kehast välja parasiidid, pestitsiidid, radioaktiivsuse (kes palju lennukiga lendavad), põletab ära seisva energia ning tõmbab lahti soolestiku seintel olevad šlakid.


- Lagritsajuur on siseorganite puhastaja, keskendudes päikesepõimiku ehk sinu jõujaotuskeskuse tasakaalustamisele. Kui tunned, et oled emotsionaalselt toksiline (ebastabiilne), siis lagritsajuur toetab energeetiliste toksiinide väljutamist ja roiskuvate emotsioonide vabastamist. Valmista lagritsajuure teed.


- Punane tšilli ja enamuses punased piprad on põletajad, mis suure leegiga tuhastavad energiavälja sisemusest ära kõik ebavajalikud võõrad energiad, mis sinu auravälja ründavad ja kahjustavad. Punane tšilli on sisemine tuli ja kaitsetaim, mis ei lase võõral energial sinu sfääris tegutseda. Kui vajad puhastustuld, siis näri toorest tšillikauna või haki seda omale toidu sisse.





- Rohelised piprad põletavad ebavajalikud energiad ära auravälja välimistest kihtidest. Kui näiteks mõni inimene või vaimolend on jäänud oma energiaga sinu auravälja kinni, siis rohelised piprad aitavad seda eemaldada.


- Nelk hoiab võõrad, sinu kõrgemale Minale sobimatud, energiad eemal. Aseta nelki taskusse, käekotti või töölaua sahtlinurka ja võid kindel olla, et sinu energiaväljaga hoitakse distantsi.


- Vürtsköömned tugevdavad auravälja ega lase energiavargaid ligi. Vürtsköömneid võib asetada ka kodu esikusse, käekotti, töökohale, kaitseb igasuguste varguste eest.


- Kaneel puhastab seksuaalenergiat (vanu seksuaalseid jälgi) ja tegeleb juurtšakra tasakaalustamisega. Võimendab elutahet. Paneb elu jaatama. Aitab depressiooni vastu ja äratab elumeelt. Tõstab sagedust. Hea depressiooniravim. Valmista omale teed või lisa mõne meelepärase joogi/toidu sisse. Võib nuusutada ka niisama. NB! Kardemonil sarnased omadused.


- Muskaatpähkel on libiido tõstmiseks, seksuaalenergia võimendamiseks. Riivi muskaatpähklit toidu või joogi sisse, muskaatpähklit võib kanda ka taskus. Piisab ka kui nuusutada lõhna või kasutada puhta eeterliku õlina.





- Tähtaniis on õnne sümbol ja hoiab eemal kurja silma eest. Tähtaniisist võib teha teed või kanda seda niisama enda läheduses. Tähtaniis aitab hoida kõrgemat sagedust ja tõmbab ligi õnne meie teel.



Loomulikult on veel väga palju igasuguseid teisi vürtse, millest kirjutan edasipidi.

Kes vürtse üldse seespidiselt ei suuda kasutada, siis võib kokku segada omale ka vürtsikotikesi, kuhu intuitiivselt loote oma vürtsisegu ning vajadusel võite asetada seda mõnele kehapiirkonnale, mis konkreetselt vajab energeetilist puhastust või tervendust.

1,444 views0 comments

Recent Posts

See All

Psühholoogi soovitus!

Olen alati olnud seda meelt, et kõigepealt tuleb oma probleemid püüda välja selgitada meditsiiniliselt ja psühholoogiliselt, paralleelselt ka spirituaalselt ning alles seejärel otsida põhjuseid müstik

bottom of page