top of page

Elujõust


Sageli võib suure väsimuse põhjuseks olla see, et oled jaganud oma elujõudu enda isikliku elu loomise asemel teiste elude pealtvaatamise peale laiali.

 

Oma väsimuse saab lõpetada ja elujõu tagasi kutsuda pisikeste sammudega, mil sa lõpetad teiste elude jälgimise, kritiseerimise, arvustamise ja pealtvaatamise. Sul ei ole vaja kursis olla, mida teised teevad ja kuidas elavad. Sul on vaja plaani, kuidas enda elu ilusamaks elada.





 

Üks hea elujõu tagasi kutsumise retsept on järgmine.

 

Lõpeta sotsiaalmeedias nende isikute ja persoonide jälgimine, kes sind ei inspireeri.

 

Lõpeta enda lõbustamine uudiste, postituste ja videotega, mis sind ei hari ega midagi sulle peale negatiivse kriitikameele ei anna.

 

Lõpeta oma meelelahutamine sotsiaalmeedia profiilide külastamisega, kus käid imestamas kellegi järjekordse rumaluse üle.

 

Lõpeta tühine vaidlemine tühistel teemadel sinu jaoks mitte oluliste inimestega.

 

Lõpeta kommenteerimine seal, kus kommentaar kellelegi kasu ei too ega midagi peale enda ära väsitamise ei anna.

 

Lõpeta soovituste jagamine, kui neid keegi pole sinu käest küsinud.

 

Lõpeta emotsionaalne kaasaelamine teemadele, mis sinusse ei puutu. Vahel tahaks öelda küll midagi, aga enne tasub mõelda, kas on vajalik oma energiat enese juurest minema saata.

 

Lõpeta teistele lootmine, sest kui nad sinu ootusi ei täida, siis koged suurt pettumust, hüljatuse ning tühjakspigistamise tunnet.

 

Lõpeta kellegi teise pärast asjade tegemine, sest kui sa ise rahul ei ole, siis ei võida sa oma tegemistest midagi, sest endast välja andes peab tagasi tulema kasvõi hingele rahuldustpakkuv tunne, mis sind täidab ja toidab.

 

Lõpeta ülemõtlemine, mida keegi ütles või mõtles, sest me ei saa kontrollida, mis toimub teiste peades, aga me saame kontrollida, millel lubame valitseda enda peas.

 

Sa kutsud oma elujõu enda juurde tagasi hetkest, mil sa väga hoolikalt teadvustad, kuhu, kelle ja mille peale seda kulutad. Su elujõud on nagu raha, mida tasub teenida ja kulutada enda elus hoidmiseks, elujärje parandamiseks ja elukvaliteetide tõstmiseks.


Ilona Karula "365 sõnumit naisele"

Eluvaim kirjastuse instagram: https://www.instagram.com/eluvaim



 

503 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page