top of page
Writer's pictureIlona Karula

Edukuse võlust ja valust

Olles jõudnud oma eluetapis punkti, mil ma astun eneseküpsuses ja teostuses järgmisele tasandile, olen ma hakanud mõistma, kuidas nii mõnelgi halval asjal on oma hea pool, mida tuleb osata näha, ja headel asjadel on oma varjupool, millest tuleb lihtsalt üle olla. Trumbid on alati inimese enda käes.





Hästi minemine ei peitu mitte valguses, mil kõik on hästi, vaid edu saab permanentselt saata inimest siis kui ta on õppinud pimedas nägema.

  • Mida enam sa tegutsed ja erinevaid teemasid ette võtad, seda enam probleeme su teele tekib, sest sa puutud arvuliselt kokku rohkemate olukordadega. Samal ajal mida enam sa õpid probleeme lahendama ja neist üle olema, seda edukam on sinu edasine teekond.


  • Mida enam sa inimestega suhtled, seda enam saad sa ebameeldivate üllatuste osaliseks, aga seda enam on sul võimalik muutuda ise paremaks, targemaks ja läbinägelikumaks inimeseks, kes saab teada läbi teiste, milline ta ise olla ei soovi. 


  • Mida suurem edu sind saadab, seda enam on kadedust ja omakasupüüdlikke inimesi su ümber, aga seda suuremalt tuletab see sulle meelde, kuidas sul on midagi nii hästi, mida ei suudeta tunnistada ega taluda. Kas see pole mitte alateadlik tunnustus ja varjatud kompliment?


  • Mida kõrgemale sa ronid, seda rohkem leidub neid, kes püüavad sind jalgadest kinni hoida ja tagasi alla tirida, aga kui sa jääd enda sees eetiliseks ja õigeks ega lase oma enesekindlust mõjutada, siis kukuvad nad ise su küljest ära. Piltlikult oled sa nagu kotkas, keda kajakad nokivad, aga kõrgemale tõustes saab neil hapnik otsa, et sinu seljas nokkida. 


  • Mida enam sa ise sisemiselt inimesena muutud, seda enam hakkavad välised suhted sinu reaalsuses ennast ümber paigutama. Tuleb arvestada, et toimub kohtade vahetus!  Mõned inimesed ütlevad sinust lahti, suhted hanguvad, katkevad, lähevad pausile, mis võib olla ehmatav või kurb, aga teistpidi tekitavad need episoodid vaba ruumi uuele. Kõige põnevam on jälgida, et kes tuleb ja tühjaks jäänud koha täidab. Inimeste järgi saab vaadelda, kuhu poole oled ise teel. Kui tühjaks jäänud koha täidab targem, edukam ja sümpaatsem isik, siis on sul põhjust rõõmustada, sest oled ka ise sinnapoole teel. 


  • Mida enam sa teenid, seda suuremad on sinu kulutused, sest suuremaks teenistuseks tuleb rohkem finantse uute projektide alla paigutada. 


  • Mida suuremad ja teadlikumad on sinu võimed, seda suuremat vastutust sa kannad. Iga mõte, tegu ja seisund tuleb hoolikalt läbi mõelda ja kaaluda, sest ebaeetiline käitumine on koheselt Kõiksuse poolt karistatav ja eetiline käitumine õnnistav. 


  • Mida enam sa teetassi taga teemaks oled, seda enam oled sa midagi siin elus korda saatnud, sest inimestest, kes midagi erilist siin elus ei teosta ega tee, nendest pole ka midagi rääkida, aga nad ise armastavad eneseteostuse asemel teistest rääkida. See ongi nende traagika, arutada tumedates toonides sinu ilusat elu, mida neil endal pole. 


  • Halb kuulujutt sinu kohta võib olla su õnnistus, mis hoiab sinust eemal pealiskaudsed inimesed, kes soovivad tunda sind läbi õelate lugude, mitte läbi isikliku kokkupuute. Hea kui nad sinust juba eos eemale hoiavad. Omaette huumor on see kui vahepeal on osad neist arenenud ja hakkavad ringiga riburadapidi sinu poole tagasi pöörduma.


  • Konflikt võib olla kingitus, sest selle lahendamine ja mitte lahendamine näitab ära, kellega koos minna maailma vallutama ja kelle võiksid oma maailmast välja kallutada. Maailma saad vallutada ainult inimestega koos, kes on õiguse tagaajamise asemele orienteeritud positiivsete lahenduste leidmisele. 


  • Suurelt tegutsemine lükkab su puhkusereisid kaugemasse tulevikku, aga mõned aastad pingutust tasuvad ennast ära kui sa ülejäänud 10 aastat saad ise valida, kus ja kuidas sa oma esmaspäevasid veedad. Ära oota mõistmist inimestelt, kes pole everyday hustlerid. Sa ei pea selgitama kellelegi, miks sul on kiire, miks sa oled koguaeg väsinud, miks sul on piiratud ajalised ressursid ja teistsugused prioriteedid. Ära kuula inimesi, kes ütlevad, et väldi stressi ja puhka-puhka. Kui soovid elus midagi võita ja saavutada, siis tuleb pingelised ajad üle elada. See on üks eluetapp.


  • Sageli sa ei saa kõike kohe, ja tore ongi! Kiire edu kasvatab ego, aga koos sinu isiksusega aeglaselt kasvav edu loob karakterit, kelleks sa oma parimas versioonis saada võid. Usalda õiget ajastust. Usalda Kõiksust. Ja pea meeles, et edu on magus siis kui sa oled edukas oma isiklikus elus, mitte maailma silmis.


  • Alati leidub neid, kes sinu üle naeravad, sind naeruvääristavad, tühiseks peavad ega sinusse usu, aga on esimesena aplodeerimas kui sind saadab edu, soovides samuti “meepoti” kallale asuda. Pea meeles, et sul ei ole vaja teiste julgustust ega heakskiitu, sest pole magusamat võitu kui see, mil sind on varasemalt asetatud jutumärkidesse. Las nad jääda ka edaspidi, sinu parimatel aegadel, sind endist viisi kaugelt "imetlema."


  • Ära usalda jutupaunikuid. Nad võivad mõjuda väga veenvalt ja atraktiivselt, kuid demagoogilised müügimehed ja naised on kui ühe vitsaga löödud, kellel pole reaalses elus midagi ette näidata ning kui sul läheb mõne sellisega reaalseks äriks või koostööks, siis veavad nad sind alt või löövad põnnama. Inimese oskusi ja teadmisi näitab praktika, mitte teooria. Valin alati oma meeskonda, seltskonda ja sõprade ringi tegijaid, mitte nägijaid!


  • Usu ja usalda, et õiglus on maa peal olemas. Kui sa pole süüdi, siis sulle sihitud pahatahtlikkus ja õelus võivad olla ebamugavad, aga need sulle kahjustavalt ei mõju. Kõiksus astub alati vahele. Sul pole vajadust vastata samaga. Ole ise parem ja vali dharmalik eluviis. 


  • Tea, et inimene väärib seda, mida ta sisimas soovib teistele.  Alati leidub sinust edukamaid, paremaid ja tublimaid tegijaid, aga sinu valida on, kas sa oled võrdlev ja kade või sa saad neist inimestest inspireeritud, kelle pealt on võimalus õppida. 


Seda loetelu võib siin jätkata, aga ma soovitan hoopis teha minu uut positiivse külluse laadimise online õpetust, sest ülim tarkus on see, et inimene saab osa sellest, millega ta ennast seob ja mida oma ellu valib. Kõigest sellest moodustub tema energeetika, millele Kõiksus vastab võimaluste või nende puudumise keeles. Sinu valida on alati vaatenurk!



Ilona Karula

Eluvaim kirjastuse instagram: https://www.instagram.com/eluvaim


 


669 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page