top of page

Armukese karma


Tänapäeva kärgperelikus maailmas ja vabas ühiskonnas leidub palju naisi, kes on armunud juba suhtes või abielus olevasse mehesse. Psühholoogid selgitavad hõivatud meeste ihaldusväärsust sellega, et kui mees on võetud, siis alateadlikult tajutakse, et selles mehes on midagi kvaliteetset ja head.




 

Aga kas ikka on?

 

Minu käest on paljud naised küsinud nõu, et kui olla abielumehesse kogu hingest armunud ning ka mehe sõnul on see armastus justkui kõrgemalt poolt määratud, siis kas on ikka tegemist ebaeetilise käitumisega, kui armastus on vaba. Veelgi olulisem, et milline karma võib tekkida taolise suhte tagajärjel?

 

Armukese suhte tavaline karma näeb välja järgmine.

 

  • Mees ütleb, et tal puudub oma naisega juba ammu lähedus ning koos elatakse nagu korterinaabrid. Tegelikkus on see, et elatakse tavalist abieluinimeste elu, kus seks jääb harvemaks ning mõte kellestki teisest tundub lihtsalt väga erutav. On loomulik, et pikemas suhtes kaob teineteise vastu iha ja kui seda ise juurde teadlikult ei tekitata, siis kasvab isu vahelduse järele. Kui hakata igavusest flirtima, siis võib see viia olukordadesse, mis alguses on põnevad ja erutavad, kuid hiljem juhatavad sinna, kus inimene olla ei taha, näiteks suhtekolmnurka. 

 

  • Mees väidab, kuidas nad on naisega suhtes lahku kasvanud. See tähendab, et mehel on kodus hea ja mugav elu. Ta on täielikult hästi toimivas suhtes, kus ühiselt lahendatakse olmet, kasvatatakse lapsi ja käiakse perepuhkustel ning reisidel. Aga hästi toimiv suhe ei tähenda, et tegemist on hea suhtega, kus mõlema vaimsed, hingelised ja füüsilised vajadused on rahuldatud. Mees on hästi toimivas suhtes, aga ta on seal millegagi rahulolematu. See kindlasti ei tähenda, et ta hakkab sealt suhtest lahkuma. 

 

  • Mees räägib, et nad pole naisega jõudnud veel lahutust sisse anda, aga plaanivad seda esimesel võimalusel teha. Tõde on see, et kui inimene soovib päriselt lahutada, siis ei pea ta lahutuse sisseandmiseks eraldi võtma aega ega planeerima käike kuhugi kaugele. Lahutust saab tänapäeval sisse anda virtuaalselt.  Mees proovib aega juurde võita ning tegelikkuses võib ta oma seadusliku naisega hoopis järgmist last planeerida, uut kinnisvara uudistada, lennupileteid järgmisele puhkusereisile soetada jne. 


  • Mees lubab, et ta räägib oma naisega lahkuminekust, aga mitte praegu, vaid veidi hiljem, sest tulemas on suured tähtsad perekondlikud sündmused nagu jõulud, lapse sünnipäev, kellegi matus jne. ning ta ei soovi tervet suurt suguvõsa šokeerida ja tähelepanu nende lahkumineku peale tõmmata. Ja ongi mehel aega juurde võidetud ning teema edasi lükatud, kuni saabub mõni järgmine suur tähtpäev – põhjus, miks ta oma naisega rääkida ei saa.

 

  • Mees püüab asjaolusid pehmendada ning näidata ennast väga empaatilise inimesena, kui muretseb, et ei taha oma naisele haiget teha ega ema infarkti äärele viia.  Tegelikkuses ei soovi ta maapealsesse põrgusse sattuda, sest kui naine “teisest naisest” teada saab, võib see mehele väga kalliks maksma minna, mille tasumiseks tal finantsiline võimekus ja vara jagamise soov puudub. 

  • Mees naudib, kuidas armukese pühendunud armastuse energia seisab tema seljataga ning ta tunneb, kuidas tema vägi topelt võimendub, ta tõuseb tippu ja suudab selle jõuga korda saata suuri tegusid. Ta särab nagu ei kunagi varem. Ta teenib nagu ei kunagi varem. Samal ajal naine, kes on pidevalt ootele pandud kustub ja jookseb eluenergiast tühjaks. Kui naine mõistusele tuleb ja oma eluenergia tema seljatagant ära võtab, siis saatus pöördub ja mees peab enda energiaressursse kasutama. Iga mehe seljatagust võimendagu tema enda naine, mitte see "teine naine"!

 


Loo moraal:


Ära vali abielumeest, juba suhtes meest või keda iganes, kes on mõne teise naisega seotud. Sest järgmisel hetkel võid olla juba sina see, kes on see igav naine kodus, kellest ollakse lahku kasvanud ja kellega puudub intiimne lähedus. Kui teie vahel on abielumehega tõesti nii suur armastus, siis usaldage Kõiksuse poolt loodavat õiget ajastust, mis annab mõlemale võimaluse kokkusaamiseks nii, et keegi sellest petta ega haiget ei saa.



Te olete tähele pannud, kuidas instagrami igakuises Q&A-s küsitakse sageli kire kadumise kohta oma suhte osas. Järgnevalt jagan mõtteid, mida 23 aastat kestnud suhe on mulle õpetanud.


1. Igasse suhtesse saabub ühel hetkel hall argipäev, aga see kestab seni, kuni otsustad kaaslasega selle ise tagasi värvikaks muuta. Partneriga peab saama eelkõige olla avatud ja avameelne, sest kuidas muidu saad sa muuta oma suhet huvitavaks ja kirglikuks koos temaga. 


2. Pikema aja peale kaob teineteise vastu iha, aga see on midagi, mida tuleb ise juurde tekitada. Iha tekib kõigest sellest, mis on uus ja erutav. Kui sul on väga pikk suhe, siis ühel hetkel pole midagi imelikku ega piinlikku kui leiate tee täiskasvanute poodi või mõnele põnevale intiimsele koolitusele/ kursusele. 


3. Intiimne lähedus ei juhtu iseenesest, vaid selleks tuleb võtta aega ja olla puhanud.


4. Suhtest tuleb välja jätta “Mina” ja “Sina” ning asendada need sõnadega “Meie” ja “lahendus”.


5. Mõlemad partnerid peavad saama tegeleda enda jaoks meelepäraste tegevustega. Näiteks mees peab saama käia trennis ja naine tegeleda kaunite kunstidega vms. Sama kehtib kodudtööde jaotuse ning eneseteostuse kohta. Üksteist ei tohi ära väsitada. Maailmas läbiviidud psühholoogia uuringud näitavad, et paaridel, kes jagavad koduseid kohustusi, on rahuldustpakkuvam suhe.


6. Armastus ei ole ühekordne armumine, esialgne külgetõmme ega sõltuvus kellestki, ilma kelleta sa ei suuda elada. Armastus on see, kui sa ikka ja jälle armud samasse inimesse üha uuesti ja uuesti. Kui inimene on lihtsalt armunud, milles armastus pole veel välja kujunenud, siis näeb ta teises ainult ideaale ning red flagid läbi roosade prillide paistavad oranžid. Kui inimene aga päriselt armastab kedagi, siis võivad talle paljud asjad oma partneri puhul käia närvidele, kuid ta tahab ainult sind, kellest ta ei suuda lahkuda ega loobuda. 


7. Harmoonile suhe ei ole staaline ega fikseeritud, vaid on dünaamiline, mis muutub aja jooksul koos inimeste energeetika, olemuse ja arenguga. Kui üks partneritest soovib olla suhtes selline nagu ta oli 5-10 aastat tagasi ning keeldub muutustest, siis tähendab see juba eos suhte surma. Hea suhe on liikuv, muutuv, orgaaniliselt partnerite arengu ja vajadustega voolav suhe. 


8. Piinlikkus ja konservatiivsus jätavad paljudest headest asjadest ilma. Nagu mu USA sõbranna ütleb, siis suhet hoiavad värskena “Wine & dine & 69”. 


9. Mu lahutusadvokaadist sõbranna räägib, et petma minnakse siis kui otsitakse tähelepanu ja tahetakse kellegi poolt olla taas ihaldatud, mõistetud, kuulatud ning imetletud. Tähelepanu on iga hästi toimiva suhte nurgakivi ja selle puudumine hakkab kahjuks suhet lammutama. Liigne tähelepanu jällegi lämmatab suhet ning teise juurde minnakse hingamisruumi otsima.


10. Mees abiellub naisega, kellest ei soovi loobuda. Jutt, et abielu midagi ei muuda, on alateadlik tunne, et kusagil on veel keegi. 


Kui mees räägib, et abiellumine on kõigest paber, siis tähendab see, et sina oled kõigest naine, aga mitte abikaasa materjal. Kõik mehed on valmis abielluma, aga mitte kõigi naistega. Mees abiellub naisega, kellest ta ei soovi loobuda.

Kui naine ei soovi abielluda, siis pole ta samuti veel oma otsinguid lõpetanud, lootes, et kusagil on midagi paremat. Või ta soovib teeselda lahedat naist, kes maski taga varjab tegelikult õnnetut naist, kellega abiellumist välditakse.

Abiellumine muudab energeetiliselt väga palju, ühendades paari veelgi enam perekonnaks, muidugi kui abielu on tulnud südamest, mitte peale sundimisest.

Ärge laske ennast lollitada.


Ilona Karula "365 sõnumit naisele"

Eluvaim kirjastuse instagram: https://www.instagram.com/eluvaim


2,742 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page