top of page

Voolamisest

Kui inimene soovib, et asjad tema elus kulgeksid ootuspäraselt ja vabalt, siis tuleb püüelda sisemise voolamise poole. See tähendab, et toetuda tuleb oma sisemistele jõududele, usaldades enam seda, mis avaldub puhtalt inimese sees, tahtega välja voolata, et ilmneda hingetarkuse ja iluna.


Vastupidine efekt sellele on võõrastes vooludes püsimine, mis tähendab, et toetutakse välistele jõududele, usaldades, et kõik teised peale sinu enda on targemad, õigemad, paremad. Siis imestatakse, et miks toimingud ja tegemised ei suju, kuigi kõike tehakse naabriga sarnaselt ja samamoodi. Ainus liikuma panev jõud siin elus on hingejõud, sest hing on tulnud läbi kehastuse kogema eksistentsi hingest kogu hingele. Kui enda hing ei saa elust puudutatud, siis ei puudutata ka kellegi teise hinge ja see panebki voolamise kinni.


Vahel saadan ma inimesi oma stuudiost mujale. Põhjuseid on selleks mitmeid. Näiteks üks on see, et kui minu meetod inimest edasi ei aita ja ta vajab midagi muud, siis soovitan ma talle teisi usaldusväärseid tegijaid. Iga klient peab jõudma sinna ja selleni, mis on talle praegusel hetkel kõige õigem ja toetavam.

Teine põhjus on lihtsam: me kõik püüdleme sisemise voolamise poole. Kui ma näen, et inimene ei soovi toetuda oma seesmistele jõududele ja ta otsib minu juurest midagi muud, siis suunan ma ta ära, et tekiks ruumi neile, kes päriselt endaga tegeleda soovivad.


Kes minu praktikates on käinud, teavad, et iga minu energiatöö kontseptsiooni välja töötamine võtab aega mitu kuud, mis sageli tähendab kaheteist tunniseid tööpäevi. Ma ei tule kunagi paariks tunniks kohale puusalt tulistama ja tühja juttu ajama. Kui midagi pakun, siis on see valmisproduktina juba kvaliteetne, efektiivne ja toimiv.


Mõned praktikud aga kipuvad arvama, et “kunst” kuulub “rahvale”, ujudes lipitsedes kohale siis kui Ilona millegi uuega on välja tulnud ning mõne nädala pärast kuulen, kuidas sarnaseid asju ärilistel eesmärkidel juba mujal ette kantakse. Taoline parasiteerimine teeb meele mõruks küll, sest ainult mina tean kui palju töötunde peidab ennast uue loomingu taga, millega olen kogu hingest tegelenud, et pakkuda seda oma inimestele enesearenguks.

Kui julgen mõnele öelda, et nii ei sobi ja uks jääb edaspidi suletuks, siis hetkega saab minust paha vampiir, kes käsib, poob ja laseb, hoiab oma londiga kliente vägisi enda juures kinni ja imeb neid energiast tühjaks. Oh jah...


Ei maksa pahane olla nende peale, kes päriselt loovad. Kui kogu “kunst” niiväga rahvale kuulub, siis tekitab see minus küsimuse, et miks peale mind sageli sarnaste uute asjadega välja tullakse? Miks need suurepärased multitalendid nende samade praktikate kõrvale teooriaid ja teoreeme ei avalda? Kus on teie raamatud, publikatsioonid ja produktsioon?

Selleks, et elu voolaks tuleb õppida ise looma, mitte ainult teiste loomingu peal liugu laskma. Kõiksuse Kanaldused Stuudio on andekate inimeste kohtumispaik. Mul on head inimesed ja kliendid ning kasutan ilma valehäbita oma vaba tahet hoida õhk puhtana. Grupp on täpselt nii tugev kui on selle nõrgem lüli. Igaüks kes püüdleb sisemise voolamise poole on juba tugev looja.


Meie voolame, mitte ei uju kaasa nagu teevad seda surnud kalad.


/Ilona Karula/ www.algolemus.com Kõiksuse Kanaldused Stuudio

285 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page