top of page

Väljumine sisemisest valust



Praegu on hea aeg sõltuvustest ja sõltumistest vabanemiseks. Kõiksus toetab sisemist tööd.


Õpi olema enda mõistja. Õpi olema enda kuulaja. Õpi olema heas suhtes iseendaga. Õpi olema vabaks andja. Õpi olema iseenda maailma ülesehitaja. Õpi olema keegi, kes läheb oma valu sisse, et sealt väljuda.





Endasse sulgutakse siis kui meid ei mõisteta. Seetõttu on soovitav praktiseerida enese mõistmist, et mitte sõltuda teiste poolsest mõistmisest. Kui me väljast mõistmist ei saa, siis muudab see meid õnnetuks. Selleks, et mitte olla õnnetu tuleb iseennast püüda mõista.


Väga vaikseks muututakse siis kui meid ei kuulata. Seetõttu on soovitav praktiseerida enese kuulamist läbi sisemise hääle, et teha vahet, millal rääkida ja millal vaikida. Kui puudub võimalus enese terviklikuks väljendamiseks, siis on soovitav vaikida.


Pikk suhe ei tähenda veel, et selles suhtes on kõik hästi. Head suhted sõltuvad suhetest iseenda pimedama ja heledama poolega. Mida paremini ennast tunned, seda paremini sõna otseses mõttes ennast igas suhtes tunned ja tead, kus asub su koht. Kui kohta pole, tasub lahkuda.


Teemad, mis inimest emotsionaalkeha tasandil väga sügavalt puudutavad ja mida endas süvitsi hingevalu kaudu läbi elatakse veavad inimese haiguste sagedusele. Tervenemine algab hetkest, mil teadvustatakse valukeha põhjust ning otsustatakse seda haava endas tervendama hakata. Sageli võib tervenemine alata täieliku eraldumise kaudu valedest inimestest kui taas ühinetakse iseendaga. Kui ollakse endast väljas, siis ollakse sõna otseses mõttes endast väljas. Tuleb astuda tagasi endasse.


Inimesed muutuvad sagedamini siis kui miski neis murdub. Selleks, et enda vastu olla hea ei tohi teiste vastu olla halb. Et saada vabaks tuleb praktiseerida lahti laskmise kunsti. Tarkus seisneb teadvustamises ja uue suunaga edasi liikumises. Seevastu rumalus seisneb unustamises ja kolmandat korda usaldamises.


Kui lasta ennast aastast aastasse kividega loopida, siis järelikult nauditakse seda. Kui sa kividega loopimist ei armasta, siis astu ringist välja. Korja sinu poole pillutud kivid kokku ning ehita nendest oma impeerium, kuhu kividega loopijatel pole asja.


Sageli põgenetakse vaid selleks, et keegi saaks meid leida. Sageli ei taha meid keegi märgata ega leida, see tähendab, et tuleb õppida ennast ise märkama ja leidma.


Väljumiseks tuleb alati minna sisse! “Otsusta minna kõige sisse, millest soovid väljuda.”


386 views0 comments

Recent Posts

See All

© 2022 by Ilona Karula

bottom of page