top of page

Tee täheinimese südamesse

Updated: Jul 6, 2019

Põhjuseid, miks tähelane ei suuda olla kõigile meeldija ning kõigi parim sõber on palju. Kuid ühe väikese lõigu tooksin välja "TÄHEINIMESTE" raamatust.


Siirus on tähelase valuuta ja tee tema südamesse.


Pildi autor Penelope Russak Photography by Penelope



Kui keegi oskab siirust hinnata, siis on see tähelane. Teinekord piisab ühest väikesest siirast žestist, sõnast või teguviisist, kui täheinimene seda märkab ja sinu aktsiad tõusevad igaveseks kõrgele. Tähelasel on eriline anne osata märgata märkamatut, mis mõne jaoks ei tähenda midagi, aga tema jaoks kõneleb tervest maailmast või inimese tõelisest palgest.

Näiteks ei saa tähelist veenda sõnadega “Ma armastan sind”. Tähelase jaoks väljendub armastus tegudes, pisiasjade märkamises ja tähelepanus. Näiteks kui kaaslane toob talle poest lemmikmaiustust, mida ta pole palunud tuua. Või pühib kaaslane ta auto lumest puhtaks, kuigi seda pole palutud teha.

Tähelane hindab kõrgelt seda, kui temaga arvestatakse, sest tema enda loomuses on teistega arvestamine. Ta on ülitundlik, et mitte ise teisi survestada, kuklasse hingata, kärsitult peale käia või olla nõudlik valel ajal vales kohas.


Sama kehtib ta enda puhul.


Tähelane tõmbub kergesti endasse, keerab end lukku ja läheb stressi, kui tunneb survestamist ning enese raamidesse surumist. Ta vajab alati hingamisruumi, pakkudes seda ka teistele. Tähelane ei suru enda tahtmisi kunagi peale, kui tajub, et sul on ebamugav, raske või oled üle koormatud. Ta pigem tuleb appi või jätab enda vajadused tagaplaanile neid edasi lükates. Tähelasel on peen intuitsioon lugeda su tunnetust, et mitte mõjuda koormavalt.


Kuna paljudel sarnane tunnetus puudub ja tähelane omab liiga suuri ootusi teiste suhtes, siis saab ta paraku ise sageli lõputute pettumuste osaliseks, kui talle samaga ei vastata. See on tähelasele suurimaks komistuskiviks harmooniliste inimsuhete loomisel, mistõttu on ta lähedane vaid vähestega. Ta pühendab end ainult sinna, kus on ruumi sukelduda hinge sügavustesse.


Loe edasi Ilona Karula raamatust "TÄHEINIMESED" mille leiad suurimatest raamatupoodidest üle Eesti (Apollo/ Rahva raamat) ja autori e-poest www.algolemus.com/shop







288 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page