top of page

SULATA JÄÄ


Kõiksus jagab meeldetuletust: "Hoia meeles, et voolab vesi, mitte jää. Kui oled liialt seisakusse tardunud, siis voolamiseks sulata endas peidus olev jää."



Pildistas photography by Penelope


Vahel olen mõnele inimesele teinud komplimendi või tunnustanud toetava sõnaga teda pelgalt seetõttu, et mul on valus vaadata kui külm, kalk ja jäine ta mõne koha pealt on. Need samad polaarhundid ja jääkuningannad, kes kunagi kellelegi ei naerata, võivad vajada kõige enam meie märkamist, sest sooja tähelepanuga saavad nad kasvõi hetkeks tunda oma tardunud eneseuhkuse all südame liikumist.


Siinkohal jagan teile "Hingesõnumite" raamatust peatükki "ÜLES SOOJENEMINE".


/See, kes julgeb teist esimesena kõnetada, tema poole sõbraliku soojusega pöörduda, tänutundega teda kiita või midagi ilusat ning armsat öelda, see sulatab jää. Vähemalt on ta ise nii palju üles soojenenud, et tema seest tulevad soojust täis tunded soojendavad teda ennastki ja võivad üles soojendamiseks anda jõudu ka teisele.


Need, kes teisi kunagi ei kiida ega raatsi kellegi tegemiste kohta ühtegi head sõna öelda, vajavad ise kõige enam meie tähelepanu ja nende poole esimesena hea sõnaga pöördumist, sest vaid nii võivad nad osa saada soojusest, mis tuletab meelde soojuse omadusi siis, kui ollakse oma uhkusesse liialt kinni külmunud.


Jäine olek on alati tardunud olek, mis tähendab liikumatut seisundit.


Selleks, et oma tegemistes olla voolav nagu vesi, tuleb eneses olev jää voolavaks veeks üles soojendada.


Täna hülgan oma kalgi uhkuse, jaheda pilgu ja külma suhtumise, et saada osa soojusest enda sees, mis avab õnnestumise uksi minu ees./


Ilona Karula "Hingesõnumid" www.algolemus.com www.algolemusshop.com

228 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page