top of page

Sulandumisest ja üksindusest

Vahel vaatad täiesti lihtsat filmi ja mõistad korraga, et sul oli vaja seda näha vaid sealt ühe kõlanud lause tõttu, mis ootas, et sind tabada.


Hiljuti vaatasin filmi “Šokolaad”, mis kõneles Prantsuse väikelinna saabunud naisest, kes hubase šokolaadipoe avas.

Linnarahvale meeldis šokolaadipood väga, aga sinnamaani kuni linnapea sellele negatiivset propagandat tegema hakkas. Mitte keegi linnarahvast ei küsinud kordagi endalt, aga äkki see jutt on vale, vaid lehviti sinnapoole, kust poolt tuul puhus.

Hirm kogukonnast väljaheidetuks saada pani linnarahva šokolaadi poekesele selga keerama. Sama tundis ka šokolaadi poe omanik, et on aeg lahkuda ja jätta linnaga hüvasti.


Ja siis tuli see kõnekas mõtteavaldus, mis ergutas mind ja äratab ehk sind. Šokolaadi poe omanikul oli vestlus ühe mustlas-ränduriga, kes ütles: “Kui sa tahad nii väga kuhugi kuuluda, siis tuleb sul arvestada, et pead ka teiste tahtmiste järgi elama. Kas see on elu, mida sa südames igatsed?”


Jagasin “Täheinimeste” raamatus sarnaseid mõtteid, kuidas Maa peal on hulk inimesi, kes tunnevad, kuidas kõigist pingutustest hoolimata ei võeta neid lõpuni omaks. Alati jäädakse ringist justkui välja. Alati peavad nad ennast rohkem tõestama ja usaldust välja teenima. Endid voolima sobilikumaks ja painutama meeldivamaks. Lõpuks ollakse oma tegemistes ikka üksinda.


Mulle on suureks lohutuseks olnud teadmine, et ka kotkad lendavad üksinda, sest neil on kõige tugevamad tiivad ja seetõttu ollakse parvede asemel loodud lendama üksinda. Samamoodi on mõnede inimeste loomuses individuaalsus, mil suudetakse üksinda luua suuremalt kui kellegagi koos. Ja selles ei ole midagi imelikku, eriskummalist ega arrogantset.


Tundes eraklikuna endid siin Maa peal, kes pingutustest hoolimata kuhugi ei sulandu, siis tasub mõelda ehk selle peale, et võibolla oled ka sina seda tüüpi inimene, kellel eluga edasi liikumiseks pole vaja mitte jalgu kõhu alt välja tõmmata, vaid kellel tuleb hoopis oma tiivad avali üle taeva sirutada, et lennata vabana sinna, kuhu hingel on tugev tunne imesid realiseerima minna. Vaid seetõttu oled sa eemale tõugatu ja välja jäetu, sest sul on võime lennata üksinda. Kasuta nüüd seda võimet. Ära kärbi oma tiibu käskude ja keeldude, hirmu ja muretsemisega sulanduda pidevalt keskkonda.


Šokolaadi film lõppes selliselt, et lõpuks sõi terve linn šokolaadi ja naeratas, sest jäädes ausaks ja rikkumatuks iseenda sees näitab ka elu lõpuks õiglast meelt. Ka minu juurde on inimesed hakanud tagasi pöörduma, keda kurja sõnaga on eemale peletatud.


Tänased soovitused minu hingelt sinu hingele:


“Söö šokolaadi, naerata ja keeruta ennast seni kuni tunned, et oled võimeline lendama.”


“Hoia meeles, et kõik, mis tuleb puhtalt sinu seest, kannab ette sulle sinu enda tõde. Sinu enda maailmataju on alati õige.”


“Kõige targem teejuht asub sinu südames.”


“Järgides oma sisetunnet, järgneme alati oma sisemisele tarkusele.”


“Vali uued kingad ja jäta vanad kulunud sisse tallatud rajad neile, kellele meeldivad turvalised valikud.”


“Järgne oma sisemisele kutsele ja talla omades kingades sisse uued rajad.”


“Sa ei pea kuuluma mitte kuhugi ega olema kellegi moodi.”


Tegelikult pole sa üksi, meiesuguseid on veel.

Me kõik armastame sind ja tunneme teineteist ainsast pilgust ära. Ole sina ise ja sa sulandud harmooniasse alati sinna, kuhu vaja. Kus iganes sa viibid, ma tervitan sind!


Ilona Karula “Täheinimesed”

236 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page