top of page

Ok ja mitte ok!

On okei vahetada seltskonda. On okei omada poolt. On okei olla mitte neutraalne. On okei jääda paigale. On okei põgeneda. On okei vaikida. On okei ennast valida. On okei eksida. On okei kahetseda. On okei minna ebaloogilist teed. On okei ujuda vastuvoolu. On okei olla valiv. On okei minna kokku. On okei minna lahku. On okei õpinguid katkestada. On okei ignoreerida teatud koosviibimisi. On okei öelda Ei.


Aga kindlasti ei ole okei teeselda kedagi teist, kes sa tegelikult ei ole.

Rahuldust pakkuva eluni jõutakse siis kui ollakse enda ja teiste vastu õiglased.

Õiglane olemine tähendab enda moodi olemist, mil sa ei peta inimesi oma osava jutu, mesimagusa naeratuse ja viisakuse teesklemisega.


Alguses võib mõjuda oma tunnete aus väljendamine ehmatava ja konflikte esile kutsuva kogemusena, kuid pikemas perspektiivis tehakse kõigile suur teene kui antakse meid ümbritsevatele inimestele aus võimalus valida meie juurde otsetee või meie juurest kaugele eemale kõrvaltee.


Armastan ikka öelda, et ohtlikuim inimtüüp on “kõigi sõber” tüüp, kes lakub kõigi taldu, aga on võimetu enda jalgade peal otsustavaid samme astuma. Võtke heaks või pange pahaks, aga kui keegi ütleb, et oled vale ja loll, siis teeb ta sinu valiku veelgi lihtsamaks.


No hard feelings!


Kes on me ümber, sellised oleme ise. Lihtne. Meie vastas oleva maailma peegeldust tasub lugeda kui avatud raamatut. Alati.


270 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page