top of page

Mõistmisest ja mõistmatusest



Kui jääda ühekülgsete uskumuste küüsi, pidades neid ainuõigeks, ainutõeseks ja ainuvõimalikuks, siis Kõiksus näitab peagi vastupidist varianti, tuues inimese ellu kogemuse, mille vastased hoiakud tal on.

Näiteks see, kes põlgab tublisid üksikvanemaid ja ülistab abielu saab oma elu jooksul tunda üksikvanema staatust või õnnetuks muutuvat abielu.

Kes usub, et tema meespartner peab ainsana finantsilise külluse eest pingutama ja leiva lauale tooma, mõistes tööl käivaid või karjääri tegevaid õrnema soo esindajaid hukka, saab oma elu jooksul kogeda töö rügamist ja pere ainsate sissetulekute eest vastutamist.

Kes peavad loomulikul teel lapse ilmale toomist ainuõigeks ja mõistavad keisrilõikega lapse ilmale toonud naisi hukka saavad suure tõenäosusega ise keisrilõike või mõne muu tõsisema operatsiooni kogemuse osaliseks.

Kes peavad taimetoitlust või lihasöömist ainuõigeks ja teisiti toitujaid valeks saavad elu jooksul kogeda toitumishäireid, haigusi ja terviseprobleeme. Näiteks mulle öeldi lähisugulaste poolt, et kui ma oma lapsele liha ei anna, siis jääb ta väga haigeks ja saab ajukahjustuse. Elu aga näitab vastupidist. Minu laps on täiesti terve ja ütleja lapsed sageli haiged.

Kes peavad alternatiivmeditsiini ainuvõimalikuks vajavad varem või hiljem tavameditsiini abi. Ja vastupidi, kes peavad tavameditsiini ainuõigeks saavad peagi kogemuse vajada alternatiivmeditsiini.

Kes peavad maal elamist ainuõigeks saavad elu jooksul aheldatud pisikesse linnakorterisse, ja vastupidi. Kunagi tagusin endale rusikaga vastu rinda ja pidasin kesklinna korteris elamist endale ainusobilikuks. Nüüd elan maal metsade vahel ja valmistan muudkui uusi peenraid ette.

Sellisel viisil kipub Universum meiega mängima ja Kõiksus kõnelema, et mõistaksime mõistmatust ja õpiksime mõistmist. Hukka mõistjaid endid hakatakse elu poolt hukka mõistma ja Kõiksuse kaudu kiusama, et nad õpiksid hukkamõistetut mõistma.

Sageli otsime süüdlast inimeste seast, kellega meie hoiakud ei sobi. Vahel otsitakse süüdlast maa alt ja maa pealt, aga lõpuks jõutakse ikka algpõhjuseni, millest on välja kasvanud mõistmatus.

Seega pole teised inimesed süüdi, vaid mõistmatus on süüdi. Mõistmatus peaks süü enda peale võtma.

Mida enam treenida end mõistma, seda vähem tekib vajadus teisi hukka mõista. Sealt edasi kaovad ära hoiakud, mis asenduvad väärikuse standarditega. Väärikuse standard tähendab seda, et inimene teab, mida ta tahab ja elab enda elu oma uskumuste põhiselt samal ajal teiste uskumusi, vaateid ja elu hukka mõistmata. Täna otsusta, et sul on hoiakute asemel standardid ja sa ei põrmusta teiste omasid.


135 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page