top of page

Kõiksuse eksamist


On inimesi, kes raiuvad oma tõde ja vehivad mõõgaga nagu asuks tõde mõõga sees.

On neid, kes klammerduvad ühe kindla veendumuse külge ega painuta põhimõtte pärast oma veendumusi ühelegi poole ümber. 

On uskujaid, kes väidavad endal mingid kindlad võimed või oskused olevat, aga need eksisteerivad rohkem teoorias kui praktikas.

On isehakanud “politseinikud”, kes vibutavad näppu teistele niipea, kui keegi ei ela nii nagu nemad tahaksid. 


Seda loetelu võiks jätkata.


On KÕIKSUS, kes paneb meie usu, võimed ja väe proovile niipea kui ollakse millegi külge klammerdunud. Kõiksus korraldab eksami, et saaksid näidata, kas ka päriselt ollakse see, mida räägitakse, usutakse, tõeks ja väeks peetakse. 




Pildistas Vivian Ainsalu / MUAH Jana Boberg


Kui annad suure suuga teistele finantsnõu, siis esitab sulle Kõiksus eksami, et saaksid näidata, kuidas sa ise finantsiliselt hakkama saad.


Kui otsustad teisi inimesi tervendada, siis esitab sulle Kõiksus eksami, et saaksid näidata, kuidas sa ennast mõnest haigusest imeväel tervendad.


Kui õpetad manifesteerimist, siis esitab Kõiksus sulle eksami, et saaksid näidata, kuidas keerukates oludes su enda manifesteerimine õnnestub.


Kui jagad suhtenõu, siis esitab Kõiksus sulle eksami, et saaksid näidata, kuidas sa ise oma paarisuhte teravate nurkadega toime tuled. 


Kui kõneled igavesest armastusest, ühest ja ainsast, esitab Kõiksus sulle eksami, et saaksid näidata, kuidas sa ootamatu armumisega kellessegi kolmandasse toime tuled.


Kui rõhutad oma veendumusi, kuidas teised olema ja elama peavad, siis esitab Kõiksus sulle eksami, mil võtab sinult midagi ära, et saaksid näidata, kuidas sa piiratud ressurssides ise elad ja oled. 


Kui kuulutad oma usku nagu muud maailma pole, siis esitab Kõiksus sulle väljakutse, et panna su usk 180 kraadises muutuses proovile. 


Ka seda loetelu võiks jätkata.


Kõiksuse seadus vastab meile nende kogemustega, mida me ise usume, kuulutame ja endast välja saadame. Küsimus on ainult selles, et kas me tuleme toime reaalsusega, millest me räägime ja mida usume, aga mis füüsilisel kujul ennast päriselt ilmutama asub.

Näiteks kui olen mõne uue töövõttega lagedale tulnud veel enne kui tulemused on ennast näidanud, siis on Kõiksus esitanud mulle eksami stiilis: “Kallis Ilona, kasuta nüüd oma praktilisi võimeid ja näita, kuidas sa suudad reede õhtul pühapäeva hommikuks oma Stuudio saali täis müüa!”

Siin on palju mõtteainet. 


Seetõttu on soovitav teistega jagada seda, mida sa oled teinud, kogenud ja läbi elanud, selle asemel, et jagada teemasid, mis on sinu fantaasia, kujutelm, ideaal, dogma, uskumus. 


Ilona Karula


589 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page