top of page

Kuldsed ühendused


Kui me oma tulevasse koju keraamilistest kividest ümarahju plaanisime, pakkus kaminameister ühte imeilusat antiikset lahti võetud kaminat, millele huvi korral oleksime võinud oma kodus anda uue elu.

Minu kiusatus oli suur, kuid esimese tundena kostis minu hinge seest selge „ei”.

Abikaasa imestas kõrval ning ma ise imestasin seda enam veel enda üle, kuidas vuristasin talle ette vastuseks: „Katkised asjad lõhuvad õnne ja meil pole piisavalt kulda...



Seejärel meenus meile mõlemale aastatuhandete vanune hiina ruumikujundusteadus Feng Shui, mis soovitab katkised, mõranenud ja kulunud asjad oma elamisest eemaldada ning neist kauge kaarega eemale hoida, sest need toovad majja halba õnne, näiteks löövad mõrad suhetesse ning lõhuvad äriõnne.

Seevastu Jaapanist pärit ligi poole tuhande aasta vanune kintsugi kunst õpetab armsaks saanud nõusid ja esemeid parandama kullaga, mis loob katki läinud osade vahele kaunid kuldsed ühendused, moodustades asjadest täiesti uued omanäolised kunstiteosed, mis hoopis parandavad õnne.

Kuna meil polnud plaanis hakata kaminat kullaga parandama, siis loobusime sellest kaunist antiigist. Küll aga saabus meile veel sügavam taipamine: suhetega on ju samamoodi! Kui mõne katkise või mõranenud suhte saab taas üles ehitada ja rajada kuldsetele joodistele, siis saab sellest suhtest kõige omanäolisem ja unikaalseim suhe üldse. Kui hoida aga mõranenud ja katkiseid suhteid enda elus edasi, siis neist lendavad killud jäävadki meid kriimustama ning kulunud servad hinge haavu lõikama.

Loe teisi sõnumeid juba minu peagi ilmuvast raamatust "Hingesõnumid", millele toimub eeltellimine minu vastavatud e-poes www.algolemusshop.com. Saad kõvakaanelise 442 lehekülge mahuka raamatu praegu 22 euroga (poehind 29.95). Nüüd on võimalus mugavalt tellida igasse maailmanurka ning tasuda Eesti pangalinkide kui Paypali kaudu.

Ilona Karula

143 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page