top of page

Kolm aastat teiega

Täna on 3. mai ja õue katab valge lumevaip. Mäletan detailselt, milline oli ilm kolm aastat tagasi: südasuvi, päikesepaiste ja lillelõhn. Just siis pidasin oma elu esimese avaliku loengu ühes esoteerika klubis. Pabistasin kõvasti, et äkki tuleb kohale kakskümmend inimest, mida on ilmselgelt hirmus palju. Tegelikkuses saabus rahvast kohale üle poole saja ning enam polnud muud kui pihta hakata.



Kauni pildi autor on minu ihufotograaf Penelope Russak Photography by Penelope.


Paljud minu endised kolleegid said mu uue elu avalikuks tulekuga šoki. Üks teatas, et nagu eesriie oleks varielult järsult alla tõmmatud. Tegelikkuses olin vaimsete praktikatega juba üle kümne aasta süvitsi tegelenud, aga mitte avalikult demonstreerides. Pidasin kunagi lausa anonüümset salablogi, mis osutus üsna populaarseks ning korraldasin kinniseid üritusi väiksematele seltskondadele.


Tänaseks olen välja jõudnud punkti kui mul on oma sisse töötatud bränd, toimiv Stuudio, välja antud kaks raamatut ja kirjutan juba kolmandat.


Kõige suuremaks edasiminekuks loen ma enda poolt loodud ning välja töötatud Algolemuse koolkonda ja energiatöö kontseptsioone, millel on tänaseks juba tuhandeid praktiseerijaid. Seetõttu ei soovi ma, et mind seostatakse mõne vaimse meistri õpilase või jüngrina, sest ma ei ole Algolemuse praktikaid kellegi käest eraldi õppinud ega teada saamas käinud, vaid need on sündinud läbi minu enda puhta teadvuse, millele on vorm antud oma panuse ja töö kaudu.


Olen absoluutselt tänulik iga õpetaja eest, kes on mingil eluetapil saatnud olulise mentorina mind mu eluteel, kuid tänaseks on mul võõraste kingade asemel jalas omaenese kingad ja vanade sisse tallatud radade asemel käia oma uus tee. Olen ikka seda meelt, et las teised olla meile inspiratsiooniks ja liikuma panevaks jõuks, kuid lõpuks tuleb toetuda infole, mis tuleb meie enda seest.


Samuti ei soovi ma pärjata end naeruväärsete nimetuste ega tiitlitega nagu vaimne õpetaja, guru või valgustunu. Olen tavaline inimene kõikide kirevate emotsioonide ja tunnetega, kes jagab iseenda kogemusi. Õpetaja saan ma olla ainult neile, kes ise leiavad midagi minu pealt õppimiseks ja peavad mind selliseks inimeseks, kelle pealt on midagi kaasa haarata. Samamoodi õpin mina kõikide oma klientide kaudu, sest tänu neile olen saanud kombata võimeid, et kogetu põhjal üldse selle olulise loomiseni jõuda. Siinkohal ma soovin, et me kõik valiksime olla koos nendega, kes toetavad meie olemist.


Mulle on öeldud, et olen aja jooksul muutunud pehmemaks ja leebemaks, sest vahepeal olid mu mõtteavaldused üsna teravad, kriitilised ja ehmatavalt otsekohesed. Teate mis, ma ei ole põrmugi meeldivam inimene. Hoopis ring minu ümber on transformeerunud ja paika loksunud. Ma ei kahetse ühtegi ebamugavat postitust, sest tänu neile kirjutistele on Stuudios välja kujunenud konkreetne ja ülimeeldiv vitaalne õhkkond, kes kõik peavad teineteisest lugu ja oskavad üksteisega arvestada. Aasta jooksul pole 99,9% ükski vanadest olijatest jätnud näiteks ette teatamata kohale ilmumata või tühistanud oma kohta viis minutit enne ürituse algust.


Samas on mitmed uued huvilised käinud ühelt sama ala tegijalt küsimas, et kas Ilona juures ikka tasub käia, sest ta tundub kohati nii kuri inimene. Las ma vastan antud teemale üheselt: kui selliseid küsimusi üldse esitada, siis ei tasu Ilona juures käia ning jumal tänatud, et kõik minuni ei jõua. Kes ikka elementaarsetest viisakusreeglitest ja hügieeninõuetest aru ei taha saada ja peavad seda kurjuseks, siis on palju teisi toredaid kohti, kus tolmurullide ja räpaste madratsite/pleedide vahel spontaanselt lösutamas käia. Minu Stuudio on ja jääb ilusaks ning steriilseks kohaks, kus kõikidel on puhas ning meeldiv olla ja toimub tõsine energiatöö, mitte tilu-lilu.

Muide, mu kuulsast “kurjusest” on klientide seas omamoodi välja kujunenud meie kõigi jaoks humoorikas inside joke: “Kui vaid Ilona seda näeks, mida sa praegu teed…”


Lõpetuseks tahangi kõiki oma kliente südamest tänada. Te olete imetlusväärselt andekad, ägedad ja võimsad ning paljud uued, kes on leidnud samasse kohta tee ei suuda ära imestada, et kuidas meil nii normaalne seltskond koos käib. Mina omalt poolt lisan, et võimsad asjad saavadki aset leida tänu ühiselt loodud väljale kui kokku tulevad need, kes tulema peavad ja omavahel sobivad. See kõik on meie ühine looming, ühine panus, ühine ring ja olen südamest tänulik, et teie olete usaldanud mind, andes mulle võimaluse vastastikku luua võimalusi. See kõik on puhas koostöö, jagamine, üksteise toetamine ja hoidmine, et me kõik liiguksime lähemale iseendale, et olla puhatam kui lumi ja voolavam kui vesi.


/Ilona Karula/ www.algolemus.com


132 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page