top of page

Katkend "Jumalate tehnoloogiast"



Ilmumas on David Hatcher Childressi megateos "Jumalate tehnoloogia".

Raamatut on võimalus erihinnaga eeltellida 20€ (tavahind 25€, raamatupoodide hind 29.99€) kirjastuse e-poest: https://algolemusshop.com/collections/frontpage/products/raamat-jumalate-tehnoloogia


Tõlkeraamatud saabuvad trükikojast 07.02, mida hakatakse tellijatele Pakipointi poolt postitama hiljemalt 09.02.2024.


Raamat avab ukse salapärasesse ja imelisse iidse tehnoloogia maailma, tuues välja hämmastavad tõendid alates iidse maailma arvutitest kuni “jumalate” lennumasinateni. Raamat kirjeldab tehnoloogiat, mida väidetavalt kasutati kadunud Atlantises ja uurib teooriat, mille kohaselt oli Egiptuse suur püramiid algselt hiiglaslik elektrijaam.





Siin teile väike katkend raamatust:


/Muistsed inimesed valmistasid hulgaliselt masinaid, millest paljud olid peaaegu identsed tänapäeval kasutatavate masinatega. Vanaaja inimesel olid veepumbad, kraanad, tõstukid, katapuldid, vesirattad ning isegi meelt lahutavad mänguasjad ja „vidinad“. Neil olid müntidega töötavad masinad, automaadid ja koguni arvutid, raadio ja televisioon, nii uskumatu kui see ka ei tundu.


Mõned automaadid on tegelikud leiutised, mille kohta me teame, et need olid olemas, teiste kohta teame ainult tekstides ja legendides leiduvate vihjete järgi. Ajaloolane Andrew Tomas ütleb raamatus „Meie pole esimesed“:„Kreeka legendide kohaselt valmistas Olümpose sepp Hephaistos kaks kuldset kuju, mis meenutasid elusaid noori naisi. Need suutsid ise liikuda ja kiirustasid lombaka jumala poole, et teda kõndimisel aidata. Ei saa eitada, et automaatika mõiste oli Vana-Kreekas olemas.


Aleksandria inseneridel oli enam kui 2000 aastat tagasi üle saja erineva automaadi. Legendaarne Daidalos, Ikarose isa, olla konstrueerinud inimesetaolisi kujusid, mis liikusid omatahtsi. Platon ütleb, et tema robotid olid nii aktiivsed, et neid tuli kinni hoida, et nad ära ei jookseks! Mis energiaga neid käitati?


Samamoodi olid Vana-Egiptuse templites, näiteks Teebas, jumala kujutised, mis suutsid žestikuleerida ja rääkida. Pole sugugi ebatõenäoline, et mõnda liigutasid nende sisse peitunud preestrid, teiste liigutused võisid olla mehaanilised. Tulede vilkumine, nagu näiteks Karnaki Isise kuju kuulsate vilkuvate silmade puhul, saavutati tõenäoliselt mingite lihtsate elektrituledega.





Kreeklaste, roomlaste, pärslaste, hindude ja hiinlaste legendides on viited sellele, mida me nimetaksime robotiteks või automaatideks: masinatele, mis nägid välja ja käitusid nagu inimesed.

Näiteks vanadele hiinlastele meeldisid pronksist draakonid, kelle sabad üht- või teistmoodi automatiseeritult lehvisid.


Vana-Kreeka loos kuldvillaku otsimisest jõudsid Iason ja argonaudid oma reiside ja legendaarsete seikluste käigus Kreetale. Medeia rääkis neile, et seal elas Talos, viimane mees, kes oli muistsest pronksirahvast alles jäänud. Siis ilmus metallist olend, kes ähvardas nende laeva Argo kaljurahnudega purustada, kui nad lähemale jõuavad. Robot? Tomas ütleb oma raamatus „Meie pole esimesed“: „Robotite ehitamise oskuste avesalvestati šifreeritud maagiaraamatutesse ja see säilis niimoodi pikki sajandeid.


Munk Gerbert d'Aurillac (920–1003), Rheimsi ülikooli professor, kellest hiljem sai paavst Sylvester II, omas teadaolevalt pronksist automaati, mis vastas küsimustele. Selle ehitas paavst „teatud tähtede ja planetaarsete aspektide mõjul“. See varajane kompuuter vastas „jah“ või „ei“ olulistele poliitika või religiooniga seotud küsimustele. Selle„programmeerimise ja töötlemise“ andmed võivad olla endiselt Vatikani raamatukogus alles. „Maagiline pea“ kõrvaldati pärast paavsti surma...


Loe edasi põnevast iidsest tehniloogiast David Hatcher Childressi raamatust "Jumalate tehnoloogia", mis ilmub juba 9. veebruaril, aga mida saad Eluvaim kirjastuse e-poest erihinnaga juba ette tellida: https://algolemusshop.com/collections/frontpage/products/raamat-jumalate-tehnoloogia


Tule ka Eluvaim kirjastuse instagrami jälgijaks: https://www.instagram.com/eluvaim.publishing.co

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page