top of page

Kanaldus: alistumisest ja vabaks andmisest

Alla andmine on alistumine oma allajäämisele. Allajäämine on tagasipöördumine vanade tuttavate olukordade ja mugavuste juurde, milleks on vastutusest vabanemine ja lootusest loobumine. Kui suurenevad võimed, suureneb vastutus. Kes ei suuda ega soovi vastutust võtta, see ahendab automaatselt oma võimekust.


Sageli aetakse alistumist segamini vabaks andmise või lahti laskmisega, mis erinevad teineteisest nagu päev ööst. Vabaks andmine tähendab nullpunkti alustada kõike uuesti. Puhtalt lehelt. Sisse tallamata rajalt. Seevastu alistumine viib ringiga tagasi vanadele tuttavatele radadele, kus puudub muutus ja uus suund. See loob maailma saamatute päralt, mille ringi on kõige lihtsam tagasi sisse astuda.

On ka teine võimalus.

Alustada kõike päris otsast uuesti, suunaga uuenduste, muutuste, värskuse poole. See tähendab julgust proovida midagi, mida sa kunagi varem proovinud ei ole. Astuda pinnasele, millel puudub jalajälg. Hüpata tundmatusse, usaldusega, et rahulikuks jäädes tõuseme alati pinnale. Otsida uusi võimalusi, et leida loovamaid lahendusi. Oodata põnevusega, mis saab edasi. Lubada oma seesmisel kirel ärgata ja lasta enda sisemisel elutulel taas süttida.

Ei, sa ei põleta ennast maha. Vastupidi. Edasiliikumine on ainus samm, mis juhatab su muutusteni. Esmapilgul võib turvatunde puudumine ja teadmatus mõjuda ebamugava pingutusena, kuid tuttav mugavus asub alati seal, kus midagi innovaatilist ei toimu.


Kui sa seisad oma elus praegusel hetkel teelahkmel ja ei suuda otsustada, kas pöörduda tagasi või minna edasi, siis Kõiksus soovitab sul võtta ennast kokku ja valida uus suund, uus tee ning avatud meel. Ega enne ei tajuta ennast umbsuse ja läppunud atmosfääri keskel, kuni pole tõmmatud kopsudesse sõõmukest värsket õhku. Seega ära mõtle, mis saab siis kui läheb halvasti. Mõtle, mis saab siis kui läheb veel paremini. Sul saab hästi minna igal juhul kui annad endale võimaluse jätta vana maha, et tõusta lendu uuena. Vähemalt proovi ja võta vastu põnevus, mida tundmatusel sulle pakkuda on.



/Ilona Karula/ www.algolemus.com Kõiksuse Kanaldused Stuudio

161 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page