top of page

Hoolitse enda eest!


Hetkest, mil sa hakkad enese eest hoolitsema muutub sinu elu hetkega paremaks.


Sa tunned ennast paremini. Sa näed välja kenam. Sa paistad veetlevam. Sa käitud lahkemalt. Sa mõtled puhtamalt. Sa muutud rahulikumaks. Sa keskendud olulisele. Sa hülgad ebaolulise. Sa ei leia aega negatiivsusele. Sa keskendud oma edule. Sa jätad maha raskused. Sa sirutad välja oma tiivad. Sa muundud kergemaks. Sa tõused kõrgemale. Sa lendad kaugemale. Sa annad võimaluse enesel ja oma elul ümber kujuneda fantastilisemaks.





Mis saab olla olulisem kui võtta aega enese eest hoolitsemiseks kui kõik hea saab alguse ja leiab lõpu sinust enesest?


Ma ei saanud oma vaimse ja füüsilise tervise hoolitsemise praktilisest poolest enne aru kui minu ellu tuli laps.


Olin varasemalt sedavõrd ohjeldamatult tööle pühendunud, et unustasin iseend. Ma ei osanud oma rööprähklemist kõrvalt märgata kuni mu tütar tuli ja näitas, et nüüd puhkame koos: “Nüüd olen mina sinu prioriteetides esikohal. Nüüd on sul põhjust vähem töötada. Nüüd hoolitsed sa minu eest. Nüüd kuulad sina mind ja mina kuulan sind. Nüüd me loome koos.”


Lapse tulekuga olin ma valmis hoopis ajaga võidu jooksma, mil iga sekund tuleb arvele võtta. Mind hirmutati juttudega, kuidas kaotan oma identiteedi, meelerahu ja öö une. Kuidas lapse nutt võib ajada hulluks ning vaba aega kujutlen vaid oma fantaasiates. Halvimal juhul võib mind tabada depressioon. Seda viimast olen juba kergemal moel kogenud, aga mitte lapse tõttu, vaid hoopis töö pärast, mil ma vaevlen süümepiinades, et teen vähe ja peaks rohkem. Sügis on kohe ukse ees, aga nii palju on veel teha. Kohati tundub, et mu ees on suur kuhi, millest üle ma ei saa.


Tegelikult ei peaks ma keskenduma millelegi teisele ega kellelegi kolmandale kui olema ainult oma tütre jaoks ema. Praeguseks hetkeks on mul aga omamoodi kohanemisraskused, kuna ma pole harjunud "puhkama". Mõne jaoks võib kõlada täiesti arulagedalt, aga kui jätan kõik ülejäänud kohustused tagaplaanile ja keskendun vaid temale, siis on emaks olemine minu jaoks tõeline puhkus, mida ma pole ammu saanud kogeda.


Tema viib mind mereranda jalutama. Tema käsib mul teha päevaseid uinakuid. Tema palub mul tervislikult toituda. Tema ärgitab mind trenni tegema. Tema loob mu pähe helgeid mõtteid. Tema valab mind üle armastusega. Tema innustab mind sirutama oma tiibu. Tema tahab minuga koos lennata. Tema näitab, mis on elus tõeliselt oluline ja see pole töö ega inimeste teenimine.


Oluline on enese eest hoolitsemine, et sina ise ja sinu elu muutuksid veel paremaks, sest elu väljastpoolt on meie enda sisemaailma peegeldus.


Pilt on tehtud mererannast, kuhu ta viib mind iga päev, iga ilmaga, kasvõi mõneks minutiks, et näidata kui oluline on välja astuda argielu mürast ja ennast värskes õhus laadida.


/Ilona Karula/ www.algolemus.com

789 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page