top of page

Hinge tõmbamisest

Eile sattusin enda jaoks täiesti valel ajal poodi, sest midagi head oli vaja ja ma isegi ei teadnud, mis see hea võiks olla, sest mind täitis isu vaigistada oma tunnete segadust ehk emotsioone.


Tipptunni saginas oli poes ehmatavalt palju agressiivseid inimesi, laste peale karjuvaid ja kassapidaja suunal ennast välja elavaid lapsevanemaid. Aga ma ei taha siinkohal viibuta nende poole mitte sõrme, vaid ma tahan öelda, et on väga palju stressis, ületöötanud, üle väsinud ja elust räsitud inimesi. Neil kõigil on oma lugu, miks nad vahel või kogu aeg sellised on.


Ma isegi võin olla selline, kes käratab nii, et maapind väriseb, aga see kõik juhtub hetkedel kui ma olen endast väljas, sõna otseses mõttes endast väljas. See tähendab, et ma ei ole kohal iseendas. Ma olen kusagil mujal. Kaugel oma hingest ja eemal oma vaimust. Kusagil olmemurede väljas, ellujäämise režiimil, rööprähklemise marsruudil.


Mis teha, elada on vaja. Aga usaldust on ka vaja. Kohalolu on vaja. See jutt võib kõlada esoteerilise plärana, aga omast kogemusest võin ma küll kinnitada, et niipea kui samm kõrvale astuda ja ennast korra lõdvaks lasta, annad sa võimaluse enesel tagasi tulla iseendasse, et mitte rohkem olla endast väljas. See on nagu samm sissepoole tagasi.


Üle väsimine on oma hinge räsimine.

Hinge tõmbamine tähendab, et tõmmatakse oma hingeosakesi tagasi. Selleks, et olla koos, tasakaalus ja harmoonias püüa mitte pilduda ennast laiali, vaid tõmba ennast tagasi. Tahtsin öelda, et vahelduseks tõmba hinge.


Siia juurde jagan peatükki “Hingesõnumite” raamatust, millel on sobiv sõnum hingeosakeste kohta.


/Vahel kui me tunneme, et pole terviklikud ja oleksime just nagu katki, siis võib tegemist olla hingeosade killustumisega, mis tähendab, et hingeosakesed on kusagil laiali.


Hingeosade killustumist põhjustavad erinevad faktorid: traumad, tragöödiad, närvivapustus, tugev emotsionaalne läbielamine, konfliktid ja manipulatsioonid mõne sündmuse kaudu.

Iga löök, mis hingele haiget teeb, paiskab hingeosakesi laiali.


Kui hing ei ole terviklikult koos ning on täielikult segi paisatud ja laiali, siis meenutab see paljaks varastamise tunnet. Nagu keegi oleks su korteri emotsionaalsetest väärisesemetest tühjendanud või sinu suure töö prügikasti heitnud.


Selleks, et olla taas hingeliselt oma kehas koos, piisab lihtsast, kuid tõhusast harjutusest.


Visualiseeri ennast sisemise inimesena, sellena, kes sa tunned, et peaksid tegelikult olema. Seejärel lausu taotlus: „Võtan tagasi kogu oma hingeenergia, koondan tagasi kogu oma väe, aktiveerin täies hiilguses oma sisemise inimese enda sees.” Edasi jää tunnetama, kuidas kõik, mis kuulub sulle, tuleb sinu juurde tagasi ning sisemine inimene tärkab hiilguses nagu õitesse puhkev kirsipuu./


Lõpetuseks tuleta endale meelde: “Sinu kehas tekib rahulolematus ainult siis kui sinu hing ei saa ennast selles kehas vabalt väljendada. Kui see hetk tekib, siis küsi endalt, millist vabadust minu hing praegusel hetkel kõige enam vajab ja millist vabadust sa oleksid suuteline oma hingele koheselt pakkuma? Seejärel püüdle kasvõi pool millimeetrit millegi suunas, mis kasvõi pool millimeetrit su hingele hingamisruumi annab.”


Ilona Karula "Hingesõnumid"

394 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page