top of page

Elu meeldetuletused

10 punkti, mida elu on vahepeal meelde tuletanud:





1. Ära peta ennast neutraalsusega. Kui keegi hakkab rääkima, kuidas ta pole millegi poolt ega vastu, siis on ta enda sees salaja poole ära valinud. Neutraalsus tähendab huvi puudust, 0 punkti, mil kõik on üks ehk on ükskõik. Seni, kuni on huvi ei olda neutraalsed, vaid neutraalsust teeseldes ollakse silmakirjalikud.


2. Tee vahet, millal sind kutsutakse kuhugi ja millal sa oled kutsutud kuhugi. Kutsutakse viisakusest, kutsutna oled päriselt oodatud. Ei ole vaja igale poole viisakusest kohale ronida. Tuleb minna ainult sinna, kuhu oled päriselt oodatud.


3. Lind, kelle aitad lendama ja ta õhku tõustes s..tub sulle pähe on kajakas, mitte kotkas! Anna talle andeks.

4. Kui keegi vihastab või vihastad ise kellegi peale, siis on see okei, sest viha on mööduv. Aga kui hakatakse austust kaotama, siis tasub sellest sidemest lõplikult loobuda.


5. Mitte nõustumine on aktsepteeritav, lugupidamatus on aktsepteerimatu.


6. Tasub vahet teha tervislikul distantsil ja ebalojaalsusel. Viimane on andestamatu.


7. Kui kedagi häirib su meeldiv olevik, siis tuuakse mängu su minevik. See, mida sa tegid 7 aastat tagasi ei mängi rolli sinu tänases päevas. Piinlik peaks hoopis olema neil, kes asuvad oma eluga liikumatult samas paigas.


8. Enne kui teiste töid ja tegemisi kritiseerima asud näita enda tulemused ette. Kui pead ennast targemaks, siis võiksid olla parem, edukam ja võimekam oma tegudes, mitte tühipaljastes sõnades. Üleolev suhtumine on ebakindlate ja madala enesehinnanguga isikute privileeg!


9. Mida targemaks saad, seda lihtsamini suudad teistele oma mõtteid lahti seletada. Keerukaid mõttekonstruktsioone väljendavad inimesed, kes tahavad targad ja intelligentsed välja paista, aga tegelikus elus nad seda pole.


10. Teadmistest on vähe kasu kui neid kasutada ei osata. Vali informatsiooni selle järgi, mida edukalt praktikasse saad rakendada.


334 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page