top of page

Alfa mehed ja alfa naised

Updated: Apr 4, 2022


Sõna alfa ajab inimesed pöördesse, sest igaühel on oma arusaam ja domineerimise märk sellele külge kleebitud. Kuid maailmas on üha enam hakatud rääkima alfa meestest ja naistest ning igaühes meist on vähemal või suuremal määral alfat.


Järgnevas postituses toon välja punktid, mis kirjeldavad alfa meest ja alfa naist, sest need kaks kuuluvad kokku ning paarina moodustavad tugeva energeetikaga loova partnerluse.








1. Alfa tähendab eneseteadlikku, iseseisvat ja tegusat inimest, kes domineerib enda, mitte teiste elu üle. Seega nii alfa meeste kui alfa naiste näol on tegemist inimestega, kes teavad mida nad tahavad ja on suunatud oma eesmärkide saavutamisele teisi kahjustamata. Alfa mehed ja naised on iseloomuga inimtüübid, kes läbi eneseteostuse ehitavad üles oma karakterit, mitte oma ego.


2. Alfa mehed hoolitsevad alati oma naiste ja laste eest ega jäta neid kunagi hätta, isegi kui ette tuleb lahkuminekuid. Alfa mehed võtavad isaks olemist väga tõsiselt ning nende eneseväärikus ei luba oma isadusele kunagi häbi teha.


Alfa naised hoolitsevad alati oma pere ja kodu eest isegi siis kui nad on tööalaselt edukad. Alfa naised on perenaise rollis kuningannalikud, kellele on omane luua kodus nii esteetilist ilu kui head meeleolu. Nad tegelevad oma lastega ning on õppinud keskmisest paremini süüa valmistama.


3. Alfa mehed ei kuluta aega selfide tegemisele ega pane oma piltidele filtreid. Alfa mehed ei pruugi alati olla ilusad, aga nad on hoolitsetud ning neil on müstiline aura, mis muudab nad ligitõmbavaks ja vastupandamatuks.


Alfa naised ei näe kunagi odavad välja. Nad kannavad alati ilusat pesu, isegi kui keegi peale nende enda seda ei näe. Kunstküünte, juukse- ja ripsmepikenduste paigaldamise asemel valivad nad iluteenuste hulgast mõne luksusliku näohoolduse, depilatsiooni või massaaži, sest nad teavad, et inimene, kes tunneb ennast oma kehas hästi, sellel läheb elus paremini.


4. Alfa mehed on kuningad, mitte serenaadi laulikutest printsid valgel hobusel. Nad on sündinud valitsejad, kes oskavad valitseda olukorda, oma finantse, perekonda ja emotsioone.

Alfa mehed ei pea vajalikuks madalda kedagi, et seeläbi ennast kõrgemale tõsta. Kui neil teise kohta midagi head öelda pole, siis nad pigem vaikivad. Päris kindlasti nad ei klatši, sest see on nende jaoks ebamehelik tegevus.


Alfa naised on kuningannad, mitte printsessid. Kui printsessid tekitavad ainult arveid, siis kuningannad tekitavad teadlikult perele, finantsidele ja ettevõtmistele lisandväärtusi.

Alfa naised ei ütle oma mehe kohta kunagi halvasti, sest nad ei vali omale meest, kelle kohta oleks põhjust öelda halvasti. Teades oma väärtust valib alfa naine väärt mehe, keda ülendab ka siis kui temast peaks mingil põhjusel saama eksmees.


5. Alfa mehed julgevad eksida ja tunnistada oma vigu. Nende eneseväärikus on nii kõrge, et kui nad on päriselt süüdi, siis on neile auasi paluda vabandust.


Samamoodi pole alfa naise jaoks vabandamine probleem. Sageli suudavad nad leppida ka selle vabandusega, mida nad kunagi pole saanud. Nende loomuses on keskenduda eluga edasi liikumisele, mille suunaks on meeldiv olevik, innovaatiline tulevik, aga mitte roiskuv minevik.


6. Alfa mehed on maitseka huumorimeelega ega tee jalaga tagumikku nalju. Päris kindlasti nad ei väljenda oma humoorikust teisi häbistades või naeruvääristades.

Alfa mehed ei veeda aega delfi või facebooki kommentaariumides. Selle asemel nad arendavad ennast uute teadmistega või kasvatavad oma ettevõtte käivet.


Alfa naised ei karda enda üle naerda ning nende loomuses on eluterve sarkasm, mitte mürgine satiir. Alfa naised ei võta isiklikult enda pihta tehtud halvustavaid nalju, eriti, kui seda teevad inimesed, kellelt nad iial nõu ei sooviks küsida.


7. Alfa mehed viivad naise voodis maksimum naudinguteni. Nad leiavad alati viisi, et naine oleks rahul ja õnnelik, sest nad teavad, et pole tujukamat vingujat kui on rahuldamata naine. Nende meeste käte vahel ei muutu naisele seks kunagi tüütuks kohustuseks, sest alfad on avatud uusi asju proovima, õppima, katsetama.


Antud kontekstis ei valuta ka alfa naise pea kunagi, sest nad oskavad nautida seksi ja teavad, et see hoopis leevendab peavalusid, orgasmid tugevdavad immuunsust ja tõstavad tuju. Seetõttu ei põgene nad seksi eest, vaid leiutavad viise, kuidas seda veel rohkem ja paremaks saada.


8. Alfa mehed ja alfa naised ei jälgi oma kehakaalu, vaid nad jälgivad oma tervist ja head enesetunnet ning sobitavad teadlikult tervislikud eluviisid oma elustiiliga. Nende jaoks on elementaarne käia regulaarselt teatud aja tagant tervisekontrollis ning nad oskavad tänulikud olla neid hästi hoidnud keha eest.


9. Alfa mehed ei viida aega kaubanduskeskustes, vaid nad shoppavad börsil. Sama teevad alfa naised. Nad investeerivad olevikku ja tulevikku ning nende loomuses on hingelise vabaduse kõrval püüelda ka finantsilise vabaduse poole.

Alfa mehed ei koonerda rahaga, aga ei raiska seda ka arutult. Restoranis tasuvad nad alati enda poolt kohtumisele kutsutud naise eest arve ning ettekandjale jätavad jootraha.


Alfa naised ei lase kunagi maksta enda eest mehel, kes neile ei meeldi ja meest ei vali nad oma ellu ka rahakoti järgi. Alfa naiste jaoks on hingeliselt oluline ennast teostada ja mitte läbi teiste teostuse kellestki sõltuda. Mehe finantsilise võimekuse puhul peab alfa naine oluliseks, et mees saaks endaga sama hästi või paremini hakkama kui naine ise ja oleks sarnaste ambitsioonide ning eesmärkidega.


10. Alfa mehed ja alfa naised ei lähe oma partnerist lahku pelgalt erimeelsuste tõttu, vaid nad lahutavad alles siis kui on teineteisest lahku kasvanud. Nad ei vali omale partnerit välimuse ega finantsilise võimekuse järgi, vaid nende partneriks saab see, kellega tekib tugev hingeline tõmme, võimas kehakeemia ning vaimne side. Alfa mehed ja naised jagavad ennast ainult sellega, kes armub nende alasti hinge, sest usaldus ei tähenda passwordide jagamist, vaid usaldus väljendub läbi hingede vahelise põimumise.

Alfa naistele ja meestele on omane vastutuse võtmine ning “teised on süüdi” mentaliteet ei käi nende olemusega kokku. Isegi kui teised on süüdi või olukord mõru, siis alfa naised ja mehed otsivad probleemide asemel lahendusi ning liiguvad eluga positiivsesse suunda edasi.


11. Alfa mees ei kakle, nori tüli, võitle ega käitu provokatiivselt. Vajadusel ta kehtestab ennast väga konkreetselt.

Sealhulgas liikluses käitub alfa mehelikult: ei sõimle, vehkle ega keera teistele liiklejatele ette munema, ei esine ega sea teiste elu kihutamisega ohtu, oskab normaalselt parkida ja laseb aeg ajalt teisi liiklejaid ummikus vahele.


Sama teeb alfa naine, seab kindlad piirid ja jääb oma põhimõtetele kindlaks. Ei otsi ise konflikte.

Liikluses oskab normaalselt autot juhtida ja seda parkida, mees ei pea olema tema taksojuht.


12. Alfa mehed ja naised toetavad alati oma partnerit ning mõlema eesmärk on teineteise elu lihtsustada. Pole meeste ega naiste töid, pole tegevusi, millega alfa mees ega naine iseseisvalt hakkama ei saaks, aga on kirjutamata reegel: kõike, ei pea naine ega mees iseseisvalt tegema kui tema kõrval on võimekas alfa naine või tugev alfa mees.



Ilona Karula







2,165 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page