top of page

Unistuste täitumisest
Hiljuti teatas mulle üks lähedane: “Ilona, mis sinu elul viga, sul on kõik unistused täitunud. Vaat minu elu on olnud üks suur kadalipp, selline ja selline...”

Mu seest parajalt kihvatas, kuid siis muutus kõik ühtäkki rahulikuks, kergeks ja rõõmsaks. Minu sisse tuli selge teadmine:


“Unistused ei täitu. Unistused tuleb ise täita.”

Ja kui ma mõtlesin elu üle järele, siis tundsin enese üle rahulolu: Ma ei ole käinud mitte ainult tööl, vaid ma olen teinud tööd ja selles ongi suur vahe, miks osade inimeste unistused täituvad ja teistel ei täitu. Unistuste nimel tuleb ennast alati liigutada ja kõik soovid ning unelmad ise veerema lükata. Lakke vahtides ja paremaid päevi oodates ainult aeg ja aastad lähevad raisku. Oleme ka selle etapi abikaasaga elus läbi teinud, ootuses ja lootuses, et ehk läheb paremaks. No ei lähe paremaks kui ise midagi ette ei võta. Universum vajab inimese poolset impulssi, et sellele vastata. Kui signaale ei tule ja liikumist ei toimu, siis ka elu seisab ja läheb roiskuma.Meie tutvusringkonnas on mitmeid edukaid ettevõtjaid. Ka nende poole vaadatakse pilguga, et küll on mõnel alles elus vedanud. Aga teades tausta, siis keegi neist ei ole kullasoone peale sattunud, kõik nad on mingil eluperioodil teinud 18 tunniseid tööpäevi, pisarad kurgus, veremaitse suus, väsimus vaimu murdmas ja kahtlused hinges, et kas peaks jätkama või katkestama. Ja see nõnda nimetatud kullasoon pole mõni võluportaal küllusemaailma, vaid see ongi töövili, hästi haritud põld ja saagikoristuse aeg. Vahel on viljakam pinnas, teinekord mitte nii viljakas. Külvamist, idee-seemet ja hoolt vajab iga põld.


Hästi minemine on ainult väline pilt, mis paistab välja teistele. Iga hästi minemise taga on veel paljusid teisigi pilte, väga tõsiseid pilte: katsumusi, proovilepanekuid, kahtlusi ja kõhklusi, väsimust ja pisaraid. Olen minagi mitmeid kordi mõelnud, et ma ei taha seda stuudiot, mul on esoteerikast kõrini, ma ei jaksa ja ei jõua enam. Kõigest on villand. Aga kui eneseteostuses ületada oma stressid, siis ikka jätkad ja liigud edasi. Südikust, inspiratsiooni ja loomist on vaja. Puhkust ja tunnustust ka muidugi. Aga praegu 35-eluaasta lävel olen hakanud roosast mullist väljuma ning aru saama, et keegi sinu eest midagi ära ei tee. Ise tuleb kõik teha. Unistused ei täitu. Unistused tuleb täita. Ja see on fakt.


Tule alla pilvedelt, hakka pihta, tee ära. Universum vastab ainult sinu impulssidele ja võid märgata juba esimeste õite puhkemist.

696 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page