top of page

Harmoonia loomisest, iseendaks jäämisest

Meil on Stuudio praktikates viimase aja kõige läbivamaks teemaks kujunenud harmoonia loomine.


Rääkides harmooniast, siis minu jaoks tähendab harmoonia definitsioon sobitumist, kui elu värvid ja varjundid moodustavad mingis aspektis kindla tervikliku kooskõla. See tähendab, et vajadus kohtab oma võimalust, millest moodustub täius, mida inimene näeb, tajub, kogeb harmooniana.





Seevastu sobitamine on midagi muud. Enese kuhugi või millessegi sobitamine tähendab harmoonia lõhkumist, enese painutamist ja voolimist kellegi/ millegi tahte alla, et sobitada ennast sobivaks. Näiteks pressides ennast kaks numbrit kitsamatesse riietesse ei teki ju harmooniat isegi kui väga neisse ennast sobitada püüame.

Püüdes pidevalt ennast kuhugi sobitada ei jää inimene kunagi iseendaks. Ta salgab oma hinge olemuse maha, ise imestades sealjuures, et miks ta elust siirast rõõmu ei oska tunda ega oma tõelisi andeid mõista kasutada.

Inimene õnnestub oma tegemistes seda enam, mida suuremas osakaalus on tema elus harmooniline energia ehk ta lähtub otsuste tegemisel esmajärjekorras sellest, millega ta sobitub, mis aitab sisemiselt moodustada täiust ja tervikut. Harmoonia osakaalu saame suurendada siis kui võtame endas sisemiselt vastu väga selge otsuse rohkem valida seda, mis meiega sobitub, mitte pressides ennast kohtadesse, kuhu peab ennast sobitama.

Siia lõpetuseks jagan katkendit oma värskelt ilmunud "Hingesõnumite" raamatust.

ISEENDAKS JÄÄMINE

Las nad ütlevad, et sa oled hull. Las nad arvavad, et sa oled pöörane. Las nad usuvad, et sinusse ei tasu uskuda. Las nad leiavad sinus vigu. Las nad pööritavad silmi. Las nende suu vajub ammuli. Las nad krigistavad hambaid. Las nad naeravad sinu üle. Luba neil olla inspiratsioonitu, ideedevaene, keskpärane, seinaga ühte värvi, visioonitu, unistusteta, julguseta, ebakindel, energiadefitsiidis ja ettekujutuse puuduses. Sina keskendu oma loomingulisusele ja jätka loomist. Lõpuks on neil kõigil oma lugu rääkida, kui „hästi” nad sind „tunnevad”. Sest sa jäid iseendaks.

Parasjagu omal läbi käidud tee, mistõttu olen õnnelikum kui kunagi varem, sest ennast aktsepteerides me ei vaja enam teiste poolt aktsepteerimist. Kõik, millele sa ei saa öelda sisemiselt jah, soovitan öelda ei ja mitte rohkem teiste meeleheaks väänlevat iluvõimlejat teeselda.


Ilona Karula autorloomingu leiad e-poest www.algolemusshop.com

246 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page