top of page

Jaatamine on oskus öelda ei

Sageli on just head-head inimesed need, kes tahavad olla kõigi sõbrad, sisemuselt kõige katkisemad ja ebakindlamad, kes eal ei julge kellelegi öelda “Ei".


Kõik tööd teevad ära teiste eest, on ennast ohverdavad, kuna kardavad saada pahandada ning terve nende enesetunne sõltub teiste heakskiidust ja halvakspanust. Viimast kardedake sedavõrd palju, et ainus ellujäämise viis ongi püüd olla teiste poolt aktsepteeritud, olla kõigile meele järele ja toimetada teiste tahtmist mööda.

Inimesest saab nagu koer, kes teeb külaliste ees trikki, annab käppa ja vastutasuks pistetakse talle suhu präänik, millega ta rahul on.


Hiljem kui elus juhtub õnnetus löövad kõik teised ümberringi imestusest käsi kokku: “Ise nii hea inimene ja nüüd juhtus selline asi. Haigused ja kannatused käivad ikka mööda häid inimesi, sest Jumal hoiab ju ainult pätte ja joodikuid…”


Oh jah.

Enese jaatamine tähendab seda, et osatakse öelda ei. See ei tähenda, et oleksid kuidagi paha, ebaviisakas või kuri. Tõlgendagu teised sinu ei ütlemist, kuidas tahavad, aga kõigest olulisem on osata endale öelda "Jah".


/Ilona Karula/ www.algolemus.com Kõiksuse Kanaldused Stuudio

283 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page