top of page

Hingesugulane: otsides seda õiget

Järgnev lõik pärineb minu uuest raamatust "TÄHEINIMESED".


Minu poole on pöördunud paljud murelikud naisterahvad, kes tahavad teada, kuidas tema hingesugulasega ikkagi lood on: kas hingesugulasi on elu jooksul üks või mitu, kas võimalused on tuulde lastud ja noorusega käest mängitud…


Kõigile rahustuseks võin öelda, et hingesugulasi on meil piiramatul hulgal.

Siinkohal tuleb selgitada, keda me hingesugulasteks peame.

Kuna mina toetan hologrammiteooriat ega ole vaimustunud reinkarnatsiooni nõiaringi ainuvõimalikkusest, näen ma hingesuguluses midagi muud kui hingeperekonna kokkuleppeid, eelmisi elusid ja karmalisi lepinguid.



Pildi autor Penelope Russak Photography by Penelope


Peenenergia tasandilt vaadatuna mõistan seda järgmiselt: kui mõlema hinge võnkesagedus on teineteisega autentse vibratsiooniga, siis kogeme tugevat äratundmisrõõmu, sügavat hingelist sidet, magnetilist tõmmet, sisemist kutset, täiuslikku harmooniat, mis omavahel lõimudes võimendub vääramatuks jõuks, suure potentsiaaliga energiaks, millega saab võimalikuks luua tugev suhte vundament, millele ehitada üles uus ja püsiv maailm.

Su hingesugulane võib ilmuda su ellu igal ajal, kõige ootamatumal hetkel, mil oskad seda kõige vähem ette arvata. Siiski ei ilmuta sellised saatuslikud hetked end sageli, mistõttu peetaksegi neid once in a lifetime võimaluseks.

Selleks, et oma hing täiusliku partner-hingega kokku viia tuleb alustada iseendast, mitte Tinderist ega tantralaagrist. Muidu jäädaksegi lohutussuhetest leevendust otsima.


“Sa ära otsi hingesugulast, vaid otsi oma hinge ja kõik ülejäänu loksub ise paika.”

Ilona Karula


Meie hing läkitab oma vibratsiooniga ühisvälja info ning kui mõni teine hingeenergia selle vibratsioonilise mustriga haakub, tekib sellest hingede vaheline ühendus, mis viib kokkupuuteni füüsilisel tasandil.

Hingesugulus on nagu pusletüki paikaasetamine oma paarilisega.

Selleks, et ühenduda endale rahuldust pakkuva hinge vibratsiooniga, tuleb esmalt oma hinge tundma õppida ja endale selgeks teha, mida su hing selles kehas praegusel hetkel kõige enam vajab.


Hinge vajadused on ajas muutuvad, sest mida enam hing inimese kehas aktiveerub ja domineerima hakkab, seda enam kujunevad meie ümber ilmalike ja hingeliste vajaduste kooskõlad. Kui näiteks partneri hing muutustega kaasa ei liigu, siis tekivad hingede vibratsioonide vahel ebakõlad, tuues kaasa rahulolematuse suhetes füüsilisel tasandil, mida nimetatakse teineteisest kaugenemiseks, lahku kasvamiseks, lahutuseks.

Seetõttu on partneri otsingutel äärmiselt oluline viia esmajoones end ühendusse ja kooskõlla oma hingega, õppida oma elu alget põhjalikult tundma, et tekiks äratundmise oskus võtta vastu sulle kõige sobivamaid hinge vibratsioone, mis võnguvad sinuga samas mustris ja liiguvad sarnase suunaga, et ühinedes tekiks püsivam tulevikuperspektiiv.


Tormates uisapäisa suhetesse ning vastates hetkelistele ja juhuslikele hinge vibratsioonidele, jäävad sellised suhted lühikeseks ja pinnapealseks, sest hingede vahelised vibratsioonid on kiires muutumises, laskmata püsiühendusel tekkida.


Inimene, kes ei õpi olema tema ise, ei leia kunagi suhet, milles ta saab olla tema ise.

Kõik lahkuminekud saavad alguse energeetilisest erinevusest.

Näiteks kui üks pereliige on suures muutumises, tegeleb endaga palju, küpseb ja kasvab sisemiselt, aga teine takerdub oma arengus, siis on lahkhelid garanteeritud.

Siiski on alati võimalik kõiki abielusid ja suhteid päästa, tervendada ja kokku lappida, kuigi vaimses plaanis on tegemist väga suure eneseületuse ja tööga.

Harmoonilise suhte toimimiseks tuleb mõlemal partneril viibida enam-vähem samal sagedusel, võrdsel tasandil, ühisel võnkepinnal. Kui üks on liiga kõrgel ja teine madalal sagedusel, tuleb suhte kooskõlla viimiseks hakata tegelema tasandamisega.


Selleks on mitu võimalust.


Madalamal sagedusel olev partner võib tõusta kõrgemale või kõrgemal sagedusel olev partner langetada end madalamale. Kõige toimivam lahendus on siis, kui mõlemad teevad sujuvat koostööd, mis tähendab, et madalamal olev partner töötab vabatahtlikult selle nimel, et tõusta ning kõrgemal olev partner tuleb talle vabatahtlikult poolele teele vastu ning toetab oma partnerit nende protsesside läbimisel.


Mõni suhe võib kohe esmapilgul tunduda väga kuum ja hingeline, pannes energiast särisedes meid uskuma, et oleme leidnud selle õige. Siis möödub aga aasta ja armastus ammendub.

Kui üks partneritest on intensiivses enese otsimise ja leidmise protsessis ehk tema hing on tugevas aktiveerumise protsessis, siis toob see tema energeetikasse sedavõrd kontrastseid muudatusi, et ühel hommikul ärgates võidaksegi tunda, et ollakse keegi teine kui eile – keegi, kelle elus on muutunud vajadused ja suhtes uued ootused.


Harmoonilised püsisuhted, milles valitseb täielik üksteisemõistmine, saavad toimida ainult siis, kui mõlemad on ühises liikumises. Kui üks oma eluga seisab või teine liigub kiiresti eest ära, tekib kohe suhtesse lõhe.

Ühine liikumine ei tähenda ilmtingimata seda, et mõlemal peavad olema sarnased hobid ja huvid. Ühine liikumine tähendab tunnete tasandi liikumist, mil üksteise suhtes arendatakse teineteise tunnete mõistmist ja lugemise oskust tunnete tasandil.

Näiteks võib üks partneritest olla esoteerikahuviline, teine aga tõenduspõhise teaduse austaja. Kui mõlemad üksteise huvisid aktsepteerivad ja teineteise tunnetega arvestavad, siis nende hingede vahel on sobiva vibratsiooniga ühendus.


Hinge suhted on alati tunde suhted, mitte mõistuse ega mugavuse suhted.

Elav hing tunneb alati teisi hingi. Ta kuuleb nende rõõmulaule, appikarjeid ja abipalveid. Oskab tajuda vajadusi ja soove, on suuteline tundma teise võlu ja valu.

Seepärast on püsivates ja aastatepikkustes suhetes täheldatud, et partnerid loevad teineteise mõtteid, soove ja sõnu silmist, üks lõpetab teise lauseid, tajub kauge vahemaa tagant teise tundeid, hetkeolukorra peegeldusi ja sündmusi.

Aastatega võidakse muutuda teineteisega isegi ühte nägu.


Minu käest küsitakse tihti, mis on minu pika ja harmoonilise abielu retsept. Mu vastus sellele küsimusele on lihtne: “Kui mõlemad osapooled soovivad, et teisel oleks hea ja toimivad ühiselt selle nimel, et mõlemal oleks hea, siis saabki suhe olla ainult hea.”


Meie suhtes ei ole esikohal asjad, kingitused ega palavad armuavaldused. Meie suhtes on esikohal elamused, tähelepanekud ja teineteise märkamised.

Märkame alati, kui teisel on raske ja tuleme üksteisele palumata appi. See ongi abielu.

Oleme ka väga praktilised, ent samas romantilised inimesed. Traditsiooniliste sünnipäeva- ja jõulukingituste asemel oleme õppinud tegema üksteisele igapäevaseid väikesi kingitusi, nii et kui tähtpäevad lõpuks paar korda aastas kätte jõuavad, siis ei oskagi enam midagi tahta ning üldjuhul me sellel ajal üldse kingitusi ei tee.

Meie jaoks on kingitus see, kui saame koos aega veeta. Kingime endale mõnel planeerimata nädalapäeva hommikul rabasupluse, pikniku rannas või jalutuskäigu metsas. Või mõne praktilise asja, mida kohe vaja läheb – näiteks hiljuti soetasime suure malmpoti, millega üheskoos mõnusat õhtusööki valmistame. Või läheme elamusterohkele reisile savanni seiklema või ookeanisügavustesse sukelduma.


Kord küsis üks meesklient minult, miks neil naisega suhe ei toimi. “Kingitusi teen, lilli toon, ostan talle ehteid ja riideid. Ta on saanud minult juba kolm kihlasõrmust,” teatas mees uhkusega.

Kui temalt uurisin, mida nad koos teevad ja kuidas aega veedavad, siis selle peale kehitas mees õlgu.

Igas toimivas suhtes on äärmiselt oluline veeta aega koos, teha ühiselt asju, olla nn partners in crime.

Kingitustel ei ole mõtet, kui selle taga puudub mõte või ei osata seda mõtet välja lugeda, ammugi siis hinnata.


Minu kõige südamelähedasemad kingitused on abikaasa poolt mere äärest korjatud kivid, kuigi ta võiks endale lubada mulle hinnaliste disainer-ehete kinkimist.

See kõlab nagu armastuslugu loomariigist: “Kui isane pingviin armub emasesse, otsib ta ranna kõige ilusama, siledama ja ümarama kivi ning kingib selle emasele. Ta kulutab selleks palju aega, vahel isegi nädalaid, valides seda ühte kivi hoolikalt. Ja kuigi rand on kive täis, et ta võiks neid kivikesi kiiresti ja palju korjata, viib ta oma kallimale Universumi kõige täiuslikumaid.”

Oluline pole ju mitte niivõrd kivi ise kuivõrd motiiv, et minu jaoks valitakse midagi kõige paremat ja ilusamat, et mulle rõõmu valmistada ja panna mind naeratama.

See ongi armastus.



Kümme punkti, kuidas ära tunda, et tegemist on hingesuhtega:

1. Tunnete, et parim paik maailmas asub tema kõrval.

2. Soovite, et partneril oleks alati hea ja veel parem.

3. Olete suutelised tundma, mida teine tunneb ning võtate seda arvesse.

4. Saate rääkida teineteisega kõigest. Tema on esimene, kellega oma muret ja rõõmu jagad.

5. Annate üksteisele hingamisruumi ja oskate kvaliteetaega veeta teineteisest eraldi, pingeteta.

6. Loete üksteise mõtteid, soove ja saladusi silmist.

7. Olete teineteise suhtes tähelepanelikud, märgates detaile.

8. Teete teineteise nimel asju ilma üksteise käest palumata.

9. Te ei kasuta kunagi üksteise nõrkusi teise vastu relvana.

10. Tülitsedes vabandate teineteise ees alati ja olete mõlemad võimelised leppimisi algatama.


NB! Kõik need punktid kehtivad ka hingesõpruse puhul: sõbrannade, sõprade ja pereliikmete-sugulaste vahel.


Loe pikemalt hingsugulusest ja eraldi kaksikleekidest Ilona Karula värskelt ilmunud raamatust TÄHEINIMESED, mille leiad autori e-poest www.algolemus.com/shop ja kõikidest suurematest raamatupoodidest (Apollo/ Rahva Raamat) üle Eesti.






2,091 views0 comments

Recent Posts

See All

Stuudio staff müügiks!

Tere kõigile. Võtsin natuke aega, et läbi käia asjad, mis meil Stuudios on ja müügiks lähevad. NB! Kätte saab asjad alates 15. - 30. juuni, sest me soovime veel kohapeal ju kohtuda. Madratsid ja pleed

bottom of page